YPG'den Türkiye'ye uyarı: Hava sahamız ihlal edilirse...

Halk Savunma Birlikleri (YPG), Türkiye\'nin sınır ihlali yapan iki helikopterine atıfta bulunarak, Batı Kürdistan bölgesi hava sahasını ihlal eden tüm uçakları hedefleyecekleri uyarısında bulundu.

26.11.2015, Per - 08:15 [ Güncellenme: 26.11.2015, Per - 08:32 ]

YPG'den Türkiye'ye uyarı: Hava sahamız ihlal edilirse...
Haberi Paylaş

Askeri kaynaklar tarafından Çarşamba günü (dün) verilen bilgilere göre, söz konusu açıklamaya, Batı Kürdistan’ın Kamışlo kenti üzerinde Türkiye’ye ait olduğu düşünülen iki yabancı askeri helikopterin görülmesi üzerine ihtiyaç duyuldu.

YPG resmi sözcüsü Redur Xelil, Çarşamba günü (dün) yaptığı bir açıklamada, “tanımsız iki askeri helikopterin Salı gecesi Qamişlo’nun kuzey varoşlarının üzerinde, bilhassa Alyan bölgesinde, zengin petrol yataklarının bulunduğu Rumelan kasabası ile Gir Ziro (Tel Adas) petrol istasyonlarının yanısıra Gir Ziyaret köyü semalarında uçtuğunu” belirterek, “helikopterlerin daha sonra kuzeye Türkiye topraklarına doğru yöneldiklerini” vurguladı.

Xelil, Türk helikopterlerin Batı Kürdistan hava sahasını ihlaline atıfta bulunarak, “YPG güçleri olarak bu sorumsuz eylemin bir daha tekrarlanması halinde benzer şekilde cereyan edecek herhangi bir ihlale karşı gerekli prosedürleri uygulayacakları” uyarısında bulundu.

Rumelan’daki görgü kaynakları, Türk helikopterlerin Suriye-Türkiye sınırında yaklaşık 20 km’lik bir menzilde dolaştıklarını, helikopterlerin birinin Batı Kürdistan bölgesinin havasahasını yaklaşık 3 kilometre ihlal ettiğini ileri sürdüler.

Redur Xelil’in bu açıklaması, Beşar Esad rejimini desteklemek amacıyla, Suriye’deki IŞİD ve muhaliflere yönelik hava saldırıları düzenleyen ve Batı Kürdistan Kürtleri ile iyi ilişkiler geliştiren Rusya’nın bir uçağının Türk F16 uçağı tarafından düşürülmesinin ardından gelmesi dikkat çekici bir ayrıntı.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 26546 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:08:21:38
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x