YPG'nin Amerikalı Savaşçısı: ABD, Kürtlere ihanet etti

YPG\'ye katılarak bir dönem IŞİD’e karşı savaşan ABD\'li savaşçı, ABD\'nin Cerablus operasyonunu desteklemesini, Kürtlere atılan bir tokat olarak nitelendirdi ve ABD\'nin Kürtler\'e ihanet ettiğini söyledi.

25.08.2016, Per - 20:49

YPG'nin Amerikalı Savaşçısı: ABD, Kürtlere ihanet etti
Haberi Paylaş

Bir dönem IŞİD\'e karşı savaşan YPG birliklerine katılan ABD\'li savaşçı Erwin Stran, Türkiye\'nin ABD destekli Cerablus operasyonunu beklediğini ancak bunun bir ihanet olduğunu söyledi.

ARA News\'te Wladimir van Wilgenburg imzasıyla yayınlanan habere göre, \"Bu Kürtlere atılan bir tokat. Yalnızca onlara değil, yabancı savaşçılara da\" diyen ABD\'li Stran, Menbiç operasyonunda iki Amerikan vatandaşının öldüğünü, ölen Kürtleri ise sayamayacağını söyledi.
Askeri kaynaklar, Menbiç\'te 264 YPG militanının öldüğünü, öldürülenlerden 6\'sının yabancı olduğunu belirtti.

“Daha önce Kürtlerin ilerleyişlerini destekleyen hava saldırılarının aynısının şimdi Kürtlerin bulundukları yerden geri adım atmalarını hedefleyen bir operasyonu desteklediğini” dile getiren Amerikalı savaşçı, \"ABD Kürtleri aldattı mı\" sorusuna; \"ABD Kürtlere ihanet mi etti, kesinlikle öyle\" diyerek yanıt verdi.

Geldikleri noktayı bir oyuna benzeten Stran, “Cerablus’tan 2 kilometre uzakta Fırat nehrinin kenarında 3 ayı aşkın beklediklerine” dikkati çekti ve Cerabulus’un ne kadar önemli olduklarını bildiklerinden kendisi ve üyesi olduğu grup için tüm sebeplerinin orada sona erdiğini söyledi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 29120 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:10:27:37
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x