Doğu Kürdistan'da 7 pasdarın öldürüldüğü eylemi Zagros Kartalları üstlendi

Kürt hareketine destek olmak’ amacıyla kurulduğunu ilan eden Heloyên Zagrosê (Zagros Kartalları) adlı örgüt; Şino, Mahabad, Sewlawa, Serdeşt ve Merîvan’da PDK-İ Peşmergelerine yönelik saldırılara misilleme amacıyla, Seqiz kentine bağlı Serşîw ilçesinin Xoşdere köyünde konuşlanan İran askerlerine karşı bir eylem düzenlediğini duyurdu.

27.06.2016, Pts - 15:38

Doğu Kürdistan'da 7 pasdarın öldürüldüğü eylemi Zagros Kartalları üstlendi
Haberi Paylaş

Doğu Kürdistan\'da faaliyet yürüten Heloyên Zagrosê (Zagros Kartalları) adlı Özel operasyon birliği, PDK-İ Peşmergelerine yönelik saldırıya misilleme amacıyla, Doğu Kürdistan’ın Seqiz kırsalında bulunan Xoşheder mıntıkasında İran askeri güçlerine karşı gerçekleştirdiği eylemde aralarında üst düzey bir rütbelinin de bulunduğu 7 İran askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

Kürdistan Demokrat Parti\'nin (PDK-İ) web sitesinde yer alan habere göre Zagros Kartalları, PDK-İ Peşmergelerine yönelik saldırılara misilleme amacıyla İran askerlerine karşı bir eylem düzenlendiğini duyurdu.

Zagros Kartalları yaşanan çatışmalarda Seqiz Asayiş Komutanı Hemid Rıza Ekberi ve 6 askerin öldürüldüğünü kaydetti.

Açıklamada, ‘‘İran güvenlik güçlerinin Kürdistan Peşmergelerine saldırıları sürerse, size Kürdistan’da cehennemi yaşatacağız’’ ifadeleri kullanıldı.

Saqiz bölgesinde dün gerçekleştirilen eylemi \"Peşmergeler ile İran Ordusu arasında çatışma\" başlıklı haber ile duyurmuş ve olayda bir rütbeli subay ile 6 pasdarın öldürüldüğünü belirtmiştik.

PDK-İ Peşmergeleri ile İran Ordusu arasında 2 hafta önce Şino kırsalında yaşanan çatışmalarda 20\'in üzerinde İran askeri ve Besiç milisi öldürüldü.

İran kayıplarını gizlemek için cenazeleri gizlice ve tören uygulamadan defnederken, çatışmaların ardından çatışmaların yaşandığı bölgelere yoğun asker ve ağır silah sevkiyatı gerçekleştirdi.

Çatışma bölgesindeki sivil yerleşim birimleri günlerdir topçu bombardımanı altında. İran Ordusu bununla yetinmeyerek dün Güney Kürdistan\'ın Soran bölgesindeki gerilla ve Peşmerge alanlarını da bombardıman altına tuttu.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 19144 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:20:22:27
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x