Doğu Kürdistan’ın iki PDK’si birleşme yolunda

Doğu Kürdistan\'ın her iki Kürdistan Demokrat Partisi (PDK ve PDK-İ) birleşme yolunda. Her iki partinin merkez yürütme kurullarının ortak bir toplantıyla bir araya gelmesi bekleniyor.

20.01.2015, Sal - 08:17

Doğu Kürdistan’ın iki PDK’si birleşme yolunda
Haberi Paylaş
Doğu Kürdistan’ın her iki Kürdistan Demokrat Partisi (PDK ve PDK-İ) birleşme yolunda. Her iki partinin merkez yürütme kurullarının ortak bir toplantıyla bir araya gelmesi bekleniyor.

Doğu Kürdistan’ın en köklü iki Kürdistan Demokrat Partisi (Pariya Demokrata Kurdistanê PDK ve Partiya Demokrata Kurdistana İranê PDK-İ ) birlik için zemin arayışında. Her iki parti arasında birlik için yapılan ön görüşmelerin ardından parti liderlerinin öncülüğünde parti merkez komitelerinin toplanması hedefleniyor.

Konu hakkında konuşan PDK-İ Merkez Komite Üyesi Muhammed Salih Kadiri, her iki partinin görüşmeler için tayin ettiği komisyonların görüşme halinde olduğunu, her iki parti genel sekreterinin öncülüğünde perti merkez komitelerinin toplanması için hazırlık yapıldığını söyledi.

”Mevcut konjonktür ve halkımızın baskıları bizi birliğe zorluyor” diyen Kadiri, yakın zamanda gerçekleşmesini bekledikleri ortak toplantıda birlik için zaman belirleneceğine dikkat çekti.

Kadiri, ”Bu süreçte birlik zaruriyetten öte, her iki taraf için de kaçınılmaz bir görevdir” dedi.

Kürdistan Demokrat Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Mewlud Suware ise her iki parti arasında görüşmelerin sürdüğünü, olumlu sonuçlar alındığını ancak henüz her hangi bir konuda anlaşma sağlanamadığını söyledi.

BasNews
Bu haber toplam: 4706 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:20:01:05
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x