Dünya rekortmeni: Kürtlüğümle gurur duyuyorum

Rio 2016 Dünya Olimpiyatlarına İran Milli Takımı adına katılarak dünya rekoru kıran Doğu Kürdistan\'lı halterci Kiyanûş Rostemî, açıklamalarıyla da Kürdlerin gönlünde taht kurdu. Rustemî, \"Kürdlüğümle gurur duyuyorum\" dedi.

26.09.2016, Pts - 13:00

Dünya rekortmeni: Kürtlüğümle gurur duyuyorum
Haberi Paylaş

BasNews\'te yer alan habere göre, Kiyanûş Rostemî için dün memleketi Kirmanşan’da onuruna bir tören düzenlendi. Burda bir konuşma yapan Rustemî, \"Kürdlüğümden gurur duyuyorum\" dedi.

Kiyanûş Rostemî, 6 ay önce dünya rekoru kırmaya söz verdiğini ve sözünü tuttuğunu söyledi. Hemşerilerinin ilk kez kendi onuruna bir merasim düzenlediğini ve bundan çok memnun olduğunu belirten Rostemî, İsfehan ve Kum kentlerinde de merasimler düzenleneceğini ifade etti.

Rojhilat\'ın Kirmanşan kentinde dünyaya gelen 25 yaşındaki Kiyanûş Rostemî, Yaresan inancına mensup. Kürd rekortmen İran\'ın ilk altın madalyasının sahibi İran Milli Takımı adına olimpiyatlara katılan Kiyanûş Rostemî, İran’ın Rio’da altın madalya elde eden ilk sporcusu oldu. Rojhilatlı Rostemî, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları halter branşında erkekler 85 kiloda, dünya rekoru kırarak altın madalya elde etmişti.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 16104 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:21:27:02
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x