İran askerleri halka saldırırsa, Misliyle Karsılık veririz

Doğu Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Yezdanpena, Mahabad\'da başlayan halk gösterilerinin bir kıvılcım olduğunu ve diğer kentlere sıçradığını söyledi.

09.05.2015, Cts - 15:34

 İran askerleri halka saldırırsa, Misliyle Karsılık veririz
Haberi Paylaş
Doğu Kürdistan’ın Mahabad kentinde bulunan Tara Otel’de, otel yetkilileri ve devlet görevlilerinin tecavüzünden kaşarak 4’üncü kattan atlayan Ferinaz Xoşrewani için Mahabat halkının protesto gösterilerini değerlendiren Doğu Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Yezdanpena, tüm Peşmerge ve taraftarlarına demokratik tepkilerini yükseltme çağrısında bulunduklarını söyledi.

Yazdanpena, ”Mevcut durumda Doğu Kürdistan’ın tüm kentlerinde olağanüstü hal var. Halk Mahabad’daki olaya tepki olarak gösterilerini devam ettirmek için hazırlık yapıyor. Mahabad’daki kıvılcım Meriwan, Bokan, Şino ve diğer kentlere de sıçramış bulunuyor. Tüm Kürdistan’da eylemler var.” dedi.

Peşmerge Güçleri’nin Urmiye ve Şino arasında İran askerlerine yönelik bir misilleme eylemi gerçekleştirdiğini dile getiren Hüseyin Yazdanpena, ”Bu eylem şehir dışındaydı. Şehir içinde şiddet eylemleri yapıp halkın canını tehlikeye atma taraftarı değiliz. Şehir içindeki tüm Peşmerge ve taraftarlarımızdan demokratik tepkilerini yükseltmelerini, seslerini tüm dünyaya duyurmalarını istedik. Peşmerge halkın maneviyatını yükseltmek için eylem alanında olacaktır.” şeklinde konuştu.

İran ordusunun Hamedan’dan Kürdistan’a asker kaydırdığını ve halkı bastırmak için gizli bir plan içinde olduğunu savunan Doğu Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Yezdanpena, ”Peşmergelerimizin bu oyuna karşı hazırlıkları var. Halkı bastırmaya yönelik bir saldırı olursa karşılığını misliyle bulacaktır.” ifadelerini kullandı.

Basnews
Bu haber toplam: 9638 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:03:04:37
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x