İran’a karşı savaşta Kürt kardeşlerimizin yanındayız

Cunddullah örgütünün devamı olarak 2013 yılında kurulan ve Belucilerin hakları için İran’a karşı silahlı mücadele yürüten Ceyiş ül Adl (Adalet Ordusu) örgütü, PDK-İ’yi desteklediğini açıkladı.

29.06.2016, Çar - 09:01

İran’a karşı savaşta Kürt kardeşlerimizin yanındayız
Haberi Paylaş

İran’daki Beluci halkının haklarını savunan silahlı örgüt Ceyiş ül Adl (Adalet Ordusu), yazılı bir açıklamayla PDK-İ’nin İran’a karşı silahlı savaşını desteklediğini açıkladı.

BasNews\'in internet sitesinde yer alan açıklamada şu ifadelere yer verildi: ‘‘Kahraman PDK-İ Peşmergelerinin zalim İran rejimine karşı direnişlerini kutluyoruz. Şehit olan Peşmergeler için üzüntülerimizi belirtiyoruz.’’

Ceyiş ül Adl’in açıklamasında, ‘Beluc halkının, İran’a karşı savaşta Kürd halkının yanında olacağı ve direnişlerinin süreceği’ kaydedildi.

Beluc Ceyiş ül Adl, Cunddullah örgütünün devamı olarak 2013 yılında İran’daki Beluc halkının haklarını korumak amacıyla kuruldu. Cundullah lideri Abdul Melik Rigi, 2010 yılında İran devleti tarafından idam edilmişti.

Kürdistan Demokrat Partisi-İran (PDK-İ) Peşmergeleri ve İran güvenlik güçleri arasında geçtiğimiz hafta Merîwan, Şine ve Pîranşar kırsalında çatışmalar yaşanmış, 20’nin üzerinde İran askeri öldürülürken, 2 PDK-İ Peşmergesi hayatını kaybetmişti.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 39895 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:09:41:36
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x