İran, Qamişlo’daki Arapları Kürtlere karşı birleştiriyor

İran devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü’nden bir komutanın, Rojava’nın (Batı Kürdistan) Kamışlo kentinde Arap aşiret liderleriyle görüştüğü ve silah vermeyi taahhüt ettiği öğrenildi.

01.03.2015, Paz - 17:52

İran, Qamişlo’daki Arapları Kürtlere karşı birleştiriyor
Haberi Paylaş
Kamışlo’dan ulaştığı bir kaynak, “Kudüs Gücü’nden bir tümgeneral, Arap Tey aşireti lideri Şeyh Muhammed Farıs’ın evinde bölgedeki 8 aşiret lideriyle bir toplantı yaptı” bilgisini verdi.

Kaynak, Suriye Ordusu’na bağlı Tertep Taburu’ndan da bir komutanın da toplantıya katıldığını ifade etti.

Arap aşiretlere mensp 5 bin kişinin geçtiğimiz Cuma günü Tertep bölgesinde verilen silahlı eğitimi tamamladığını belirten kaynak, Suriye Ordusu’nun da Kamışlo ve Haseke’de bazı bölgelerden çekilip, denetimi bu kişilere bıraktığını söyledi.

İranlı komutanın, Tertep Taburu komutanı ve aşiret liderlerine askeri ve mali yardım sözü verdiği, ayrıca, “Kürtler’in onları tehdit edemeyeceği” konusunda taahhütte bulunduğu kaydedildi.

Adının açıklanmasını istemeyen kaynak, “Tey aşireti lideri Şeyh Muhammed Farıs, evine Hz. Ali’nin resmini asmış. Bu silahlı kişilerin sorumlularıyla beraber bu gücü komuta edecek” dedi.

İnan’ın dini lideri Ayetullah Ali hamaney’den emir alan Kudüs Gücü, 2 bin özel yetiştirilmiş askerden oluşuyor.

Gücün komutanı Kasım Süleymani, IŞİD’le savaşla birlikte zaman zaman Irak’ta görüntüleniyor.

General Kasım Süleymani\'nin Irak topraklarındaki operasyonlara katıldığına dair fotoğraflar İran medyası tarafından da yayımlanmıştı.

Mardin’in Nusaybin ilçesinin karşısında yer alan Kamışlo’ya, Suriye iç savaşıyla birlikte ciddi oranda Arap nüfusu aktı.

Kamışlo çevresinde de IŞİD ile YPG arasında çatışmalar yaşanıyor.

Rudaw
Bu haber toplam: 4707 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:20:44:21
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x