Komale, Doğu Kürdistan’da Peşmerge gücü örgütleme kararı aldı

Doğu Kürdistan Emekçiler (Komale) Partisi 5\'inci Olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı\'da Kürdistan\'da yeniden Peşmerge gücü örgütlendirilmesi kararı alındı.

04.05.2015, Pts - 10:35

Komale, Doğu Kürdistan’da Peşmerge gücü örgütleme kararı aldı
Haberi PaylaÅŸ
Doğu Kürdistan Emekçiler (Komale) Partisi 5’inci Olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı’da Kürdistan’da yeniden Peşmerge gücü örgütlendirilmesi kararı alındı.

Doğu Kürdistan Emekçiler (Komaley Zehmetkêşan) Partisi, 17-20 Nisan tarihleri arasında düzenlediği 5’inci Olağan Genel Kurul toplantısının sonuç bildirgesini açıkladı. Toplantı sonuç bildirgesinde, diğer Komale örgütleri ile yeniden dayanışma, Peşmerge güçlerinin yeniden eğitlip örgütlendirilmesi, yurt dışında örgütlenmenin geliştirilmesi, Merkez Komite üyelerinin görevlerinin yeniden belirlenmesi ve diğer bir çok konuda kararlar alındığı bildirildi.

Komale bildirgesinde, Genel Kurul’un açılışında siyasal durum ve örgütün çalışmaları hakkında hazırlanan raporun Parti Genel Sekreteri Ömer İlhanizade tarafından okunduğu ve kurul tarafından onaylandığı ifade edilerek, toplantıda yürütülen tartışmaların ardından önemli kararlar alındığı belirtildi.

Komale Genel Kurulu sonuç bildirgesinde yer alan kararların bazıları şu şekilde;

– Yeni mali kanallar oluşturulması ve ekonomk krize çare bulunmalı.

– Komele’nin diğer kanatlarıyla (Sosyalist Hareket, Kürdistan Emekçiler Partisi ve İran-Kürdistan Devrimci Emekçiler Partisi) ile birlik ve dayanışmanın yeniden geliştirilmeli.

– Peşmerge gücünün yeniden eğitilip örgütlendirilmeli.

– Güney Kürdistan’daki kampardaki yaşam normları iyileştirmeye gidilmeli ve etkinlikler örgütlendirilmeli.

– Yurt dışında örgütlenme geliştirilmeli.

– Basın çalışmaları yeniden düzenlenmeli.

Sonuç bildirgesinde ayrıca, Genel Kurul’da alınan bu kararların uygulanması için Parti Merkez Komitesi’ne önemli görevler düştüğü vurgulanarak, komite üyeleri arasında işbölümüne gidildiği kaydedildi.

Genel Kurul sonuç bildirgesinde Ömer İlhanizade’nin yeniden Parti Genel Sekreteri, Rıza Keibi, Osman Halili, Sadık Zendi, Feriba Muhammedi, Halil Deşti ve Kerim Kerimi’nin de Yönetim Kurulu üyeleri olarak seçildikleri ifade edildi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 6292 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:15:25:52
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x