Mahabad gösterilerinde yaralanan Akam Telac yaşamını yitirdi.

Doğu Kürdistan’ın Mahabad kentinde çıkan olaylarda yaralanan göstericilerden birinin daha yaşamını yitirdiği bildirildi.

30.06.2015, Sal - 11:38

 Mahabad gösterilerinde yaralanan Akam Telac yaşamını yitirdi.
Haberi Paylaş
Mahabad’da bulunan İmam Humeyni Hastanesi’ndeki bir kaynaktan edinilen bilgiye göre Mahabad’daki gösterilerde yaralanan Akam Telac (19) isimli sivil Kürt, yaşamını yitirdi.

Kaynak, hastane yetkililerinin Akam Telac’ın ailesini arayarak, ölüm haberini verdiğini söyledi. Vücuduna çok sayıda saçma isabet eden genç gösterici daha önce Urmiye\'de birden fazla ameliyat geçirmişti.

Urmiye vilayetine bağlı Nehede kentinden olan Akam Telac 53 gündür hastanede tedavi görüyordu. Telac Mahabad\'daki Azad Üniversitesi birinci sınıf öğrencisi idi.

İran istihbarat elemanlarının tecavüz girişiminden kurtulmak için intihar eden Ferinaz Hosrevani için halkın düzenlediği gösterilerde 2 kişi yaşamını yitirmiş, 27 kişi de yaralanmıştı.

Ferinaz Hosrevani, 3 Mayıs’ta Mahabad şehrinde çalıştığı Tara Oteli’nin 4’üncü katından atlayarak intihar etmişti. 7 Mayıs’ta olayın duyulmasıyla halk sokağa dökülmüş ve sözkonusu oteli ateşe vermişti.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 2824 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:21:30:52
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x