PDK Rojhilat; “PKK ile savaşmak istemiyoruz”

PDK Rojhilat’tan yapılan açıklamada önceki gece PKK gerillaları ile yaşanan çatışmaya ilişkin olarak yapılan açıklamada, PKK yetkilileri ile görüşmeden peşmerge güçlerinin ilerlemesine izin vermeyecekleri dile getirildi. Öte yandan PKK’den yapılan açıklamada dün gece herhangi bir çatışmanın yaşanmadığı bildirildi.

30.05.2015, Cts - 10:07

 PDK Rojhilat; “PKK ile savaşmak istemiyoruz”
Haberi Paylaş
8 yıl önce İran Kürdistan Demokrat Partisi-PDKÎ’den ayrılan Kürdistan Demokrat Partisi-Rojhilat (PDK-Rojhilat), 24 Mayıs tarihinde PKK ve PDKÎ arasında çıkan çatışmanın ardından güney ve doğu Kürdistan sınırında bulunan Helgurd dağı eteklerine peşmerge gücü göndermişti.

Edinilen bilgilere göre önceki gece PDK Rojhilat peşmergeleri ile PKK gerillaları arasında çatışma çıktığı ve bir peşmergenin yaralandığı bildirildi.

Konu ile ilgili olarak bölgede bulunan PDK Rojhilat Genel Sekreter Yardımcısı Mistefa Mewlûdî Rûdaw’a yaptığı açıklamada dün gece birkaç dakika süren küçük çapta bir çatışmanın yaşandığını belirterek, bir peşmergenin yaralandığını söyledi.

Mistefa Mewlûdî, PKK ile gerginlik yaşamak istemediklerinin altını çizerek, bu nedenle sorunun diyalog yoluyla çözümü için çaba harcadıklarını dile getirdi. Mewlûdî ayrıca; “PKK yetkilileri ile görüşmeden Peşmerge güçlerimizin daha da ileri bir noktaya gitmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Öte yandan KCK Dış İlişkiler Sorumlusu Demhat Egîd ise PKK’ye yakın bir siteye yaptığı açıklamada dün gece PDK Rojhilat peşmergeleri ile hiçbir çatışmanın yaşanmadığını ve bu konu ile ilgili yayınlanan haberlerin doğru olmadığını söyledi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 4641 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:21:55:34
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x