PKK ile KDP arasında tam mutabakat!

Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) Güney Kürdistan – Doğu Kürdistan sınırında boşalttığı sınır bölgesinde Peşmergeler konuşlandı

29.06.2015, Pts - 09:20 [ Güncellenme: 29.06.2015, Pts - 11:53 ]

 PKK ile KDP arasında tam mutabakat!
Haberi Paylaş
KDP güçlerinin komutanı Rahim Menguri Rudaw\'a verdiği demeçte, Rojhılat sırnırına 3 kilometre mesafede, 60 kilometrelik bir bölgede konuşlandıklarını ifade etti. Rojhılat’a doğru ilerleme konusunda PKK’yle sorun yaşamadıklarını aktaran Rahim Menguri, “PKK’yle tam mutabakat içindeyiz, 17 yıldır kullandıkları karargahlardan yararlanıyoruz” dedi.

KDP-İ Merkez Konseyi üyesi Halid Wenewşe, 3 tarafın uzlaşması sonucu bölgeden çekilen PKK’nin yerine konuşlandıklarını belirtti. Halid Wenewşe, “Artık halkımıza yakın bir mesafede olmalıyız. Siyasi eylemlerin yanısıra silahlı mücadele vermeliyiz” dedi.

Erbil ve Kandil\'de toplantı

Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) Eşbaşkanı Cemil Bayık, 24 Haziran günü yaptığı açıklamada, Kelaşin olayının bir günlük toplantı sonucu çözüldüğünü ve taraflar arasında hiçbir sorun kalmadığını ifade etmişti.

20 Haziran günü KDP-İ ve PKK heyetleri de başkent Erbil’de iki kez bir araya geldikten sonra Cemil Bayık’ın da hazır bulunduğu toplantıda, Kandil’de masaya oturmuştu.

24 Mayıs’ta Kelaşin bölgesinde karargah inşa etmek isteyen KDP – İ peşmergeleri ile PKK gerillaları arasında çatışma çıkmıştı. Olayda bir peşmerge şehit olurken, 3 peşmerge de yaralanmıştı.

KDP-İ 70 yaşında

KDP-İ 1945 yılında, Mahabad Kürt Cumhuriyeti’nin kurucusu Qazî Muhammed’in öncülüğünde kurulmuştu. Parti, 1981’deki 4’üncü kongresinde, yönetim konusundaki anlaşmazlık nedeniyle ikiye ayrılmıştı. KDP-İ’nin liderlerinden Dr. Abdulrahman Kasımlo ile Dr. Sadık Şerefkendi, suikast sonucu şehit olmuşlardı.

KDP-İ daha sonra iki kez birleştikten sonra 8’inci ve 13’üncü kongrelerde yeniden iki parti olarak yollarına devam etmişlerdi. 22 yıl önce Rojhılat’ı terkederek Güney Kürdistan’a gelen KDp ile KDP-İ, yeniden silahlı mücadele karar aldı.

Hava saldırılarında 136 sivil öldü Hava saldırılarında 136 sivil öldü
Nerina Azad
Bu haber toplam: 10756 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:04:38:27
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x