Siyasi tutuklu Kürd kadını açlık grevinde

İran\'ın Yasuc kentindeki cezaevinde tutuklu bulunan Kadriye Kadiri, hapishane yetkililerinin keyfi yaklaşımlarına karşı 6 gündür açlık grevinde bulunuyor.

28.04.2015, Sal - 12:23

Siyasi tutuklu Kürd kadını açlık grevinde
Haberi Paylaş
İran’ın Yasuc kentindeki cezaevinde tutuklu bulunan Kadriye Kadiri, hapishane yetkililerinin keyfi yaklaşımlarına karşı 6 gündür açlık grevinde bulunuyor.

Gördüğü işkencelerden dolayı bir kulağı sağır olan ve kolu sakat kalan Kürd kadın tutuklu Kadriye Kadiri 6 gündür açlık grevinde. Doğu Kürdistan Tutuklularla Dayanışma ve Tutuklu Haklarını Koruma Derneği’nin yayımladığı rapora göre, İran’ın Yasuc kentindeki kadın cezaevinde tutuklu bulunan siyasi tutuklu Kadriye Kadir, 6 gündür açlık grevi yapıyor. Rapora göre Kadiri, hapishane yetkililerinin keyfi yaklaşımlarını protesto amaçlı eyleme başlamış.

Yasalara göre Kadriye Kadiri 100 milyon Tümen kefalet karşılığı yıllık izin için dışarı çıkabilir. Kadriye Kadiri’nin ailesi de bu kefaleti kabul ediyor. Ancak hapishane yetkilileri, Urmiye’deki emniyet yetkililerinin Kadriye’ye izin hakkını engellediği gerekçesiyle bu hakkını kullanmasına müsaade etmiyor.

1990 Urmiye doğumlu Kadriye Kadiri, 2011 yılında PKK’ye yardım ve yataklık suçundan İran istihbaratı tarafından gözaltına alındı. Gözaltında tutulduğu tek kişilik hücrede işkence gören Kadiri daha sonra mahkemeye çıkarılarak 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kadiri Urmiye cezaevinden de 7 yıl sürgün cezası alarak Yasuc cezaevine nakledildi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 2226 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:18:54:23
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x