Yapılması Beklenen PKK ile PDK-İ Görüşmesine dair Farklı Açıklamalar

PKK ve PDK-İ\'li yetkililerin yaşanan kriz ardından Kürdistan Bölge Yönetimi\'nin arabuluculuğunda ilk görüşmelerini gerçekleştirmek üzere bir araya geldiği belirtiliyor.

27.05.2015, Çar - 10:33

Yapılması Beklenen PKK ile PDK-İ Görüşmesine dair Farklı Açıklamalar
Haberi Paylaş
Doğu ve Güney Kürdistan sınırları üzerinde yaşanan gerginliğin ardından PKK ve PDK-İ yetkililerinin sorunun çözümü için Kürdistan Bölge yönetiminin arabuluculunda bir araya geldiği belirtildi.

Konu hakkında konuşan Kürdistan Ulusal Kongresi Üyesi Muhammed Emin Penciwini, görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Penciwi ”sorunun barışçıl yollardan çözümü için olumlu bir adım” olarak değerlendirdiği görüşmelerin sonuçlarının önümüzdeki saatlerde netleşeceğini belirtti.

Ancak konuya ilişkin PDK-İ Merkez Komite yetkililerinden farklı açıklama geliyor. konuşan PDK-İ Merkez Komite Üyesi Muhammed Salih Kadiri görüşme için PKK heyetini beklediklerini ancak şuana kadar görüşmenin gerçekleşmediğini belirtti.

PKK gerillaları ile İran Kürdistan Demokrat Partisi (PDK-İ) peşmergeleri 24 Mayıs günü Kelaşin bölgesinde kısa bir çatışma yaşamış, bir peşmerge yaşamını yitirmiş 3’ü de yaralanmıştı. Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani ve Kürdistan Bölge Parlamentosu Başkanı Yusuf Muhammed gerginliğe ilişkin sağduyu çağrısı yapmıştı.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 3119 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:18:30:08
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x