CIA’den Kürdçe açılımı

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı(CIA), resmi internet sitesinin dil seçeneklerine Kürdçe\'nin Sorani lehçesini de ekledi.

01.06.2015, Pts - 14:30

CIA’den Kürdçe açılımı
Haberi Paylaş
ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı(CIA), resmi internet sitesinin dil seçeneklerine Kürdçe’nin Sorani lehçesini de ekledi.

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı Kürdçe’yi dünyada kullanılan resmi diller statüsünde kabul ederek, resmi internet sitesinin dil seçeneklerine Kürdçenin Sorani lehçesini de ekledi.

Sitenin Sorani bölümünde CIA Hakkında, Kariyer, CIA ve Terörle Mücadele, CIA Büroları ve CIA İletişim konuları bulunuyor.

1947 yılında dönemin ABD Başkanı Harry S. Truman tarafından imzalanan Ulusal Güvenlik Yasası’yla çalışmaya başlayan Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA), Birleşik Devletler istihbarat cemiyetinin başı olarak görev yapan Merkezi İstihbarat Başkanlığı’na (DCI) bağlı çalışıyor.

DCI, ABD Başkanı’na ulusal güvenlikle ilgili istihbarat konularında başdanısmanlık yapmakla birlikte CIA’in başı olarak görev yapar. 2004 İstihbarat Reformu ve Terörü Engelleme Yasası, Ulusal Güvenlik Yasasında değişiklikler yaparak Ulusal İstihbarat Başkanlığı birimini oluşturmuştur.

Ulusal İstihbarat başkanı, CIA başkanından ayrı bir birim olarak DCI’ın önceden yapmakla yükümlü olduğu bazı görevleri üslenmiştir.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 3571 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:20:24:11
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x