IŞİD, Musul Kütüphanesi'ni yaktı!

Kütüphanede, UNESCO\'nun \'Nadir Eserler Listesi\'nde yer alan kitaplar ve Osmanlı arşivleri de bulunuyordu

26.02.2015, Per - 06:52

IŞİD, Musul Kütüphanesi'ni yaktı!
Haberi Paylaş
Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü, Musul Halk Kütüphanesi\'ni yaktı. Aralarında el yazması kitapların da bulunduğu yaklaşık 8 bin eser kül oldu. Yok edilen eserler arasında UNESCO\'nun \"Nadir Eserler Listesi\"nde yer alan kitaplar da bulunuyordu.

Independent’ta yer alan habere göre, Musul Kütüphanesi’nde bulunan yaklaşık olarak 8,000 kitap, IŞİD tarafından yok edildi. Kaybolduğuna inanılan eserler arasında Osmanlı’nın 20. Yüzyıl arşivlerinden kalan haritalar, koleksiyonlar ve kitaplar ile Irak gazetelerinden bir koleksiyon bulunuyordu.

112 BİN 709 EL YAZMASI KİTAP VARDI

AL RAI dış ilişkiler muhabiri Elijah J. Magnier’ın aktarımına göre Musul Kütüphanesi’nde 112 bin 709 el yazması ve kitap bulunuyordu. Musul Halk Kütüphanesi müdürü Ghanim al-Ta’an IŞİD üyelerinin bazı patlayıcı maddeler kullanarak binayı yıktığını söyledi.

\"ENGELLENMEYE ÇALIŞILDILAR AMA...\"

IraqiNews.com’a konuşan yerel bir kaynak “İnsanlar bu teröristleri kütüphaneye zarar vermemesi için engellemeye çalıştı ancak başarılı olamadı’’ ifadesini kullandı. Musul 2014 Haziran ayından bu yana IŞİD’in kontrolünde bulunuyor.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 7096 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:15:11:57
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x