Kürtlerin gururu Dalkurd'un hedefi Şampiyonlar Ligi

İsveç futbol liginde mücadele eden ve kurulduğu yıl olan 2004’ten bu yana hızla başarılara ulaşan Avrupa’daki temsilcimiz Dalkurd, Kürt halkı için önemli bir takım oldu.

12.02.2016, Cum - 22:09

Kürtlerin gururu Dalkurd'un hedefi Şampiyonlar Ligi
Haberi Paylaş

Dalkurd‘un elde ettiği başarılar, Kürdistan Bölgesel Yönetimi‘nde yaşıyan 2 Kürt milyarderkardeş Kawa ve Sarkat Junaid‘ın da dikkatini çekti.

Kürt milyarderler, İsveç‘e giderek Dalkurd kulübünün % 49 hissesini aldı, kulübün % 51 kısmı ise Dalkurd Başkanı Ramazan Kizil‘ın elinde.

Kuşkusuz bu gelişme Kürt futbolu için önemli ve Kürt futbol severleri heyecanlandıran bir gelişme oldu.

Kürt milyarder kardeşlerden Sarkat Junaid da bu gelişmeyi şu şekilde değerlendirdi:

”Bizim ilk hedefimiz Kürtlerin % 70’inin futbolda Dalkurd’u tanımalarını ve sahiplenmelerini sağlamak.Herşey para değil, önemli olan fikir. Biz İsveç’teki Kürdistan takımı olan Dalkurd’a herşey için yardımcı olacağız. Bizim Dalkurd için büyük planlarımız var. Dalkurd ile hızlı bir şekilde başarılara ulaşıp kazanmak istiyoruz.\"

\"Ben Dalkurd’u Şampiyonlar Ligi’nde görmek isterim. Ve 3-5 sene sonra Dalkurd Şampiyonlar Liginde bizi temsil edecek. Kürtler genelde Real Madrid veya Barcelona takımlarını tutuyor. Bizim hedefimiz ise Kürt halkının % 70’lik kısmının Dalkurd’u sevmelerini sağlamak. Yaptığımız ekonomik anlaşmaların yanı sıra Dalkurd için yeni bir kulüp binası da yapmayı planlıyoruz.\"

\"Dalkurd’un istediği iyi ve pahalı oyuncularının da maliyetini biz karşılayacağız. Dalkurd Başkanı Ramazan Kizil, gerekli ödemeyi alacaktır, oyuncu transferlerinde ise sınır yoktur.”

Bu gelişmeyle ilgili açıklama yapan Dalkurd Başkanı Ramazan Kizil şu ifadelere yer verdi :

”Biz büyük bir kulüp olmak için yeteneğimi geliştireceğiz. İsveçte büyük bir kulüp olmak istiyoruz. Bu proje uzun vadeli olacak ve daha yürüyeceğimiz yol çok uzun. Anahtarımız Dalkurd felsefesini takip etmektir, birlikte kazanıp birlikte kaybetmektir.”

Mebibine
Bu haber toplam: 23274 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:21:06:40
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x