Ermenistan Cumhurbaşkanı’ndan Kürd halkına teşekkür mesajı

Dünya Demokratik Gençlik Federasyonu Başkan Yardımcısı Felah Hasan, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan\'ın, Ermenistan halkının acılarına karşı gösterdikleri hassasiyetten ötürü Kürdistan Bölge Parlamentosu ve Kürdistan halkına teşekkür ettiğini söyledi.

27.04.2015, Pts - 15:09

Ermenistan Cumhurbaşkanı’ndan Kürd halkına teşekkür mesajı
Haberi Paylaş
Dünya Demokratik Gençlik Federasyonu Başkan Yardımcısı Felah Hasan, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın, Ermeni halkının acılarına karşı gösterdikleri hassasiyetten ötürü Kürdistan Bölge Parlamentosu ve Kürdistan halkına teşekkür ettiğini söyledi.

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da düzenlenen 1915 Ermeni jenosidi anma törenlerine katıldıktan sonra, Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile görüşen Dünya Demokratik Gençlik Federasyonu Başkan Yardımcısı Felah Hasan, Sarkisyan’ın Kürdistan Bölge Parlamentosu ve Kürd halkına teşekkür mesajı ilettiğini belirtti.

Görüşme hakkında konuşan Hasan, Kürd halkı adına Ermenistan devlet başkanına baş sağılı dilediklerini ve Ermeni halkının acılarını paylaştıklarını ifade etti. Hasan, Sarkisyan’ın da Kürdistan Bölge Parlamentosu’nda gündeme gelen Ermeni katliamını jenosid olarak tanıma önerisinden memnuniyet duyduğunu söyledi.

Felah Hasan, Sarkisyan’ın ”Ermeniler gibi, Saddam döneminde Kürdlerin de Enfal hareketi ile soykırıma tabi tutulduğunu, soykırımla karşı karşıya kalan iki halk olarak Kürdlerin ve Ermenilerin bir birilerinin acılarını tanıdıklarını” ifade ettiğini belirtti.

Dünya Demokratik Gençlik Federasyonu Başkan Yardımcısı Felah Hasan, Ermenistan devlet başkanından dünyanın başına bela olan terör tehdidine karşı Kürdistan Bölgesine ve Kürd halkına daha fazla destek olmalarını talep ettiklerini de sözlerine ekledi.

BasNews
Bu haber toplam: 7603 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:17:42:40
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x