Irak hükümeti Halepçe ve Serdeşt katliamları için özür dilemeli

Serdeşt kentine kimyasal silahlarla saldırının 28\'inci yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımlayan Kürdistan Bölge Parlamento Başkanı Yusuf Muhammed, Irak merkezi hükümetinin Halepçe ve Serdeşt halkından özür dilemesi gerektiğini ve kurbanların yakınlarına tazminat ödemesi gerektiğini söyledi.

29.06.2015, Pts - 07:22

Irak hükümeti Halepçe ve Serdeşt katliamları için özür dilemeli
Haberi Paylaş
Serdeşt kentine kimyasal silahlarla saldırının 28’inci yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımlayan Kürdistan Bölge Parlamento Başkanı Yusuf Muhammed, Irak merkezi hükümetinin Halepçe ve Serdeşt halkından özür dilemesi gerektiğini ve kurbanların yakınlarına tazminat ödemesi gerektiğini söyledi.

Kürdistan Bölge Parlamento Başkanı Yusuf Muhammed, Baas rejiminin Doğu Kürdistan’ın Serdeşt kentine yönelik kimyasal saldırısının 28’inci yıldönümüne ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Serdeş kentine yönelik saldırıda 150 Kürd vatandaşın yaşamını yitirdiğini, 4 binden fazla kişinin de yaralandığını belirten Muhammed, Baas rejiminin Serdeşt kentinin ardından Halepçe’ye saldırdığını ve binlerce Kürdü katlettiğini belirtti.

Açıklamasında, ”Kimyasal saldırının sorumluları hak ettikleri cezayı bularak tarihin çöp sepetine atıldırlar” diyen Yusuf Muhammed, uluslararası anlaşmalara göre Irak merkezi hükümetinin Serdeş ve Halepçe halkında resmi olarak özür dilemesi gerektiğini ve kurbanların yakınlarına tazminat ödemesi gerektiğini kaydetti.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 2894 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:13:02:16
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x