Kürdistan Bölgesi'nde Büyük İskender'in silahları bulundu

Kürdistan bölgesi Duhok iline bağlı bir köyün yakınlarındaki tarihi bir mıntıkada Makedonyalı İskender ile 3. Dara arasında geçen bir savaşa ait silahlar bulundu

26.07.2016, Sal - 08:29

Kürdistan Bölgesi'nde Büyük İskender'in silahları bulundu
Haberi Paylaş

Kürdistan Bölgesi Duhok iline bağlı Şexan ilçesi Giregomil köyünde Makedonyalı İskender ile üçüncü Darius arasında geçen savaşa ait tarihi silahlar bulundu.

Duhok ili tarihi eserler yetkilisi verdiği bilgilere göre tarihi silahlar makedonyalı İskender ile Pers Krallığı arasında geçen Gaugamela Savaşı\'na ait.

Gaugamela Muharebesi, İssos Savaşı\'nın ardından MÖ 332 yılında Büyük İskender önderliğindeki Makedonlar ve III. Darius önderliğindeki Pers İmparatorluğu arasında yapılan savaştır. Savaşı Büyük İskender kazanmıştır. İki ordu Mezopotamya ovasındaki Arbela\'da (bugünkü Hewler (Erbil)) karşılaştıklarından bu savaş bazen Arbela Savaşı olarak da adlandırılmaktadır. Savaş sonunda Büyük İskender \"Asya Kralı\" unvanını almıştır.

Tarihi kitaplarda İskender\'in ordusunun 50 bin askerden, Pers Kralı 3. Dara\'nın ordusunun ise yaklaşık 300 binin üzerinde askerden oluştuğu ancak savaş taktikleri ve güçlü silahlar nedeniyle İskender\'in Zafer kazandığı belirtilir.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 15592 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:07:31:37
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x