Tev-Ger Amed'de Qazi Muhammed'i andı

Kürdistan Gençlik hareketi, Qazi Muhammed\'in İran Rejimi tarafından şehit edilmesinin yıldönümü nedeniyle Amed\'de Şex Said Meydanında bir basın açıklaması yaptı. Gençlerin Kürdistan Bayrağı taşıyıp, Pêşewa Qazi Muhammed, Nemir Mele Mustafa Barzani, Şex Said ve Komutan Ağit\'in posterlerinin açıldığı meydan da şu ifadelere yer verildi.

01.04.2015, Çar - 15:36

Tev-Ger Amed'de Qazi Muhammed'i andı
Haberi Paylaş
Basına ve Kamuoyuna

Bizler, Kurdistan’ın bağımsızlığı yolunda çok sayıda şehit verdik. Pek çok liderimiz, kendilerini Kurd milletine feda ettiler. Ama bizler için büyük bir mücadele mirası ve altın nasihatler bıraktılar. Pêşewa Qazî Mihemed’in vasiyetinde söylediği gibi; “Bu dünyada, birkaç günlük ve önemsiz bir yaşam uğruna kendinizi düşmana satmayın. Çünkü düşman düşmandır, düşmana güvenilmez.”

Şehitlere sahip çıkmak, kuru ve boş söylemlerle olmaz. Eğer şehitlere sahip çıkmak istiyorsak; onların yolunda yürümeliyiz, hayal ve amaçlarını gerçekleştirmek için mücadele etmeliyiz ve nasihatlerine kulak vermeliyiz.

Şehitlerimizin hayal ve amaçları bellidir; bağımsızlık. Bize ettikleri nasihatler de bellidir. Bizden; bağımsızlık için mücadele etmemizi, onları düşmanlarımıza karşı utandırmamamızı, kendimizi düşmanlara satmamamızı ve onların intikamını almamızı istiyorlar.

Tüm Kurdistan şehitlerine söz veriyoruz; her zaman Kurdistan’ın bağımsızlığı için mücadele edeceğiz, onları düşmanlarımıza karşı utandırmayacağız, intikamlarını alacağız ve kendini düşmana satanları da düşmanlarla birlikte tarihin çöplüğüne atacağız.

Kurdistan Gençlik Hareketi olarak Pêşewa Qazî Mihemed şahsında tüm Kurdistan şehitlerini saygıyla anıyoruz ve işgalci İran şahsında tüm Kurdistan işgalcilerini lanetliyoruz.

KURDISTAN GENÇLİK HAREKETİ

31.03.2015

Nerina Azad
Bu haber toplam: 5694 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:11:49:58
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x