Xalit Beg ve Arkadaşlarının anmasına yoğun ilgi

Azadi Hareketi Lideri Xalit Begê Cibrî ve arkadaşlarını anmak üzere Diyarbakır’da düzenlenen anma ve panele yoğun ilgi gösterildi. Salonun dolduğu etkinliğe yüzlerce kişi ise yer bulamadığı için geri dönmek zorunda kaldı.

03.05.2015, Paz - 17:04

Xalit Beg ve Arkadaşlarının anmasına yoğun ilgi
Haberi Paylaş
Azadi hareketi lideri ve dava arkadaşlarının mücadelelerini ve Kürdistan tarihine katkılarına ışık tutmak üzere Diyarbakır\'da düzenlenen panel, çoğunluğu gençlerden oluşmak üzere yağun bir katılımla gerçekleşti.

Xalit Beg ve Arkadaşlarını Anma Komitesi tarafından Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe siyaset, sanat ve iş dünyasından çok sayıda Kürdistanlı katıldı.

Xalit Beg, Yusuf Ziya Beg, İhsan Nuri Paşa, İsmail Hakkı Şaweys, Kemal Fevzi, Dr. Fuat, Mele Abdurrahman ve Azadi’nin diğer kadrolarının mücadeleleri ve Azadi’nin Kürdistan tarihine katkısı üzerinde yapılan konuşmalar ilgiyle dinlendi.

Panel öncvesinde Azadi kadrolarının hayatına dikkat çeken bir de slayt gösterisi yapıldı.

Murat Ekinci’nin moderatörlüğünde başlayan panelde Prf. Dr. Abbas Vali, İsmail Hakkı Şaweys’in oğlu Dilêr Şaweys, Doç. Dr. Yaşar Abdulselamoğlu, Dr. Mehmet Emin Sever ve Abdulbari Han birer sunum yaptı.

Tahsin Sever’in açış konuşmasıyla start alan etkinlikte Prof. Dr. Abbas Weli (Boğaziçi Üniversitesi) Kürt-Ulus Devlet ve Demokratik Siyaset Arayışı başlıklı bir sunum yaparken, Doç.Dr. Yaşar Abdulselamoğlu (Sofya Üniversitesi)

Türkçü İdeolojinin Ötekileştirme Söylemi, Kürt Ulusalcı Düşünce ve Aktörlerini Anlamak, Azadi(Kürdistan İstiklal Komitesi) Teşkilat Örneği, Dr. Mehmet Emin Sever ( Muş Eski Milletvekili ) Cibranlı Halit Bey’in Yaşamı ve Azadi Örgütü, Doç.Dr. Diler Şaweys (Selahattin Üniversitesi) İsmail Hakkı Şaweys’in Yaşamı ve Azadi Örgütü üzerinde dururken, Siyatsetçi Abdulbari Han ( Warto Eski Belediye Başkanı) ise Cıbranlı Halit Bey’in Toplumsal İlişkileri (Alevi-Suni Kürtler ve Ermeniler) başlığında gerçekleştirdi sunumunu.

Diyarbakır’ın yanı sıra, Van, Batman, Siirt, Bitlis ve diğer çevre illerden de katılımcıların olduğu etkinlik 5 saat sürdü.

Haber: Rawin Sterk / Amed

Foto: Siyadar Çiya / Amed

Nerina Azad
Bu haber toplam: 4979 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:12:38:41
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x