Barzani: Alan, Kürt milletinin mazlumiyetinin sembolü

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, dün Yunanistan\'ın Kos Adası\'na gitmek üzere bindikleri lastik botun batmasıyla can veren ve sahile vuran 12 kişi için bir mesaj yayımladı.

03.09.2015, Per - 14:46

Barzani: Alan, Kürt milletinin mazlumiyetinin sembolü
Haberi Paylaş

Başkan Barzani, cesedi Bodrum’da kıyıya vuran 3 yaşındaki Alan için, “O çocuğun cesedi, Kürt milletinin dünyadaki mazlumiyetinin bir başka sembolüdür” dedi.

Barzani mesajında, “Denizde boğulan Kobanili Kürt çocuğunun fotoğrafı yürekleri sızlattı. Alan, Kürt milletinin dünyadaki mazlumiyetinin bir başka sembolüdür” ifadelerini kullandı.

Tüm dünyanın Kürt milletinin savunulmasından sorumlu olduğunu belirten Kürdistan Bölgesi Başkanı, “Ülkesini terkedip göç yolunu tutan Alan ve ailesi, tarih boyunca farklı dönemlerde hakkı yenen ve zulme uğrayan Kürt milletinin birer örneğidirler” dedi.

Mesajın devamında şu ifadeler kullanıldı:

“Tüm dünya, Kürdistan halkının savunulmasından ve bu felaketlerin tekrarlanmasından sorumludur. Kürt milletinin acı, trajedi ve göçünün son bulmasının ve kendi topraklarında barış içinde başı dik olarak yaşamasının vakti gelmiştir.

Bununla birlikte Kürdistanlı çocuk ve gençlerden ülkelerini terketmemeleri, uluslararası kamuoyu ve özgür ülkelerden de Avrupa’ya gitmeye çalışan mülteci ve göçmenlere yardım etmeleri isteğinde bulunuyoruz. Ayrıca Kürdistan ve dünyanın tüm mazlum halklarına uygulanan zulüm ve ayrımcılığın kaynağının kurutulmasının düşünülmesini istiyoruz.”

Nerina Azad
Bu haber toplam: 6444 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:10:27:19
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad

Çok Okunanlar

x