Barzani’den Kürdistan gençlerine ‘öncülük’ çağrısı

Kürdistan Bölge Başkanı Barzani, gençlerin, Kürdistan\'ın savunmasında aldıkları öncülük görevini, Kürd gençlerini iradesizleştiren ve yurtseverlikten uzaklaştıran radikal düşüncelere karşı da üstlenmeleri gerektiğini belirtti.

26.05.2015, Sal - 12:01

Barzani’den Kürdistan gençlerine ‘öncülük’ çağrısı
Haberi Paylaş
Kürdistan Bölge Başkanı Barzani, gençlerin, Kürdistan’ın savunmasında aldıkları öncülük görevini, Kürd gençlerini iradesizleştiren ve yurtseverlikten uzaklaştıran radikal düşüncelere karşı da üstlenmeleri gerektiğini belirtti.

Kürdistan Özgür Gençlik Örgütü’nün 16’ncı yıl dönümü vesilesiyle yazılı bir mesaj sunan Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, gençlik örgütü şahsında tüm Kürd gençlerini selamlayarak başarı dileklerinde bulundu.

Kürd gençlerinin Kürd halkının özgürlük mücadelesinin başarısında en büyük payın sahibi olduğunu dile getiren Barzani, ”Gençlerimizin fedakarlığı ve canlarını feda etmeleri neticesinde halkımız direnebilmiş ve özgürlüğüne kavuşmuştur” dedi.

Mesajında, ”Kürdistan ve Kürd halkının terör belası nedeniyle en barbar düşmanlardan birine karşı savaştığını ve bu düşmanı yenmeyi başardığını” dile getiren Mesud Barzani, ”Bu başarı nedeniyle şimdi bütün dünyada Peşmerge ve Kürd halkının adı, birlikte barış yaşam ve özgürlüklen anılmaktadır” dedi.

Kürdistan gençliğinin birlik olmasını ve kendisini daha aydınlık bir gelecek için hazırlamasını temenni eden Barzani, mesajının sonunda gençlerin, Kürdistan’ın savunmasında aldıkları öncülük görevini, Kürd gençlerini iradesizleştiren ve yurtseverlikten uzaklaştıran radikal düşüncelere karşı da üstlenmeleri gerektiğini belirtti.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 5082 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:10:07:56
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x