Başkan Barzani’den Komünist Parti liderine madalya

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Irak Komünist Partisi eski lideri Aziz Muhammed’e \'Barzanî Nemir\' (Ölümsüz Barzani) Madalyası taktı.\n

10.06.2015, Çar - 14:42

Başkan Barzani’den Komünist Parti liderine madalya
Haberi Paylaş
Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Irak Komünist Partisi eski lideri Aziz Muhammed’e “Ölümsüz Barzani Madalyası” taktı.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Başkan Barzani, emeklerinden dolayı Aziz Muhammed’e teşekkür etti ve kendisine Mele Mustafa Barzani adına verilen “Ölümsüz Barzani Madalyası”nı verdi. Barzani’nin görüşmede Aziz Muhammed’in, “Irak ve Kürdistan halkının devrimci davasında vatansever rolüne” dikkat çektiği belirtildi.

Aziz Muhammed, 1 Temmuz 1924 yılında Erbil’e bağlı Berkot köyünde dünyaya geldi. 1940’lı yılların başında Erbil’e gelen Muhammed, burada siyasete girdi. 1946’da Irak Komünist Partisi’yle bağlantıya geçen Muhammed, 1948 yılında tutuklandı ve 14 Temmuz (1958) Devrimi’ne kadar cezaevinde kaldı.

1964 yılında parti sekreterliğine seçilen Aziz Muhammed, 1993’e kadar görevini sürdürdü. Aziz Muhammed, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nin (SSCB) en yüksek ödüllerinden biri olan “Lenin Ödülü”nü almıştı.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 5521 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:18:18:05
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x