Bir köy 7 yıl boyunca tecavüzü seyretti

Elazığ\'ın Karakoçan İlçesi\'ne bağlı bir köyde yaşayan S.A. 8 yaşındaydı. Yedi yıl boyunca yüzlerce kez 20 erkeğin tecavüzüne uğradı. Annesi bile onu suçladı. Tüm köyün sessiz kaldığı vahşetle ilgili sanıklara 22 yıla kadar hapis istendi.

27.05.2015, Çar - 08:30

Bir köy 7 yıl boyunca tecavüzü seyretti
Haberi PaylaÅŸ
.A.\'ya yaşları 14 ile 70 arasında değişen 20 kişi tarafından 7 yıl boyunca yüzlerce kez tecavüz edildi. Olayı anlattığı öz ağabeyi tarafından da tecavüze uğrayan küçük kız, annesi tarafından suçlanarak dayak yedi. S.A., 15 yaşına kadar derdini kimseye anlatamadı.

Taraf Gazetesi\'nden Bahar Kılıçgedik\'in haberine göre, S.A.\'nın yanına gelen her erkek, \'\'Onunla olmuşsun, benimle de olacaksın\'\' diye tehdit ederek istismarı sürdürdü. Tüm köyün bildiği ama kimsenin dur demediği bu utanç, sınır anlaşmazlığı yüzünden köye gelen Jandarma tarafından tesadüfen ortaya çıkarıldı.

Soruşturma gizli tanıkların ifadesiyle başladı

2013 yılında Jandarma iki köy arasında nöbet tutarken, sohbet ettiği köylülerden bazıları cinsel istismar olayından söz etti. Bu olay Jandarma astsubayın dikkatini çekti. Jandarma astsubay başka köylülerle de sohbet edince, olayın boyutunu anladı. Jandarma olayla yakından ilgilenerek gizli tanıkların ifadesi doğrultusunda soruşturma başlattı.

S.A. ifadesinde aralarında ağabeyi ve 70 yaşındaki G.E.\'nin de bulunduğu yaklaşık 20 kişinin ismini vererek, başına gelenleri detaylı bir şekilde anlattı. Jandarmanın soruşturma kapsamında cinsel istismarda bulundukları tespit edilen 7 kişiyi gözaltına almasıyla olay yargıya taşınmış oldu.

6 kişinin de cinsel tacizine uğradı

S.A., 6 gün sonra verdiği ifadesinde korktuğu için isimlerini söylemediği kişiler olduğunu belirtip ifadesinde yaşadığı diğer tecavüzleri de anlattı. Ağabeyinin sanıklardan K.E.\'den para istemeye zorlandığını anlatan S.A., M.A\'nın da \'\'F.B. ile birlikte olmuşsun\'\' diyerek kendisine cinsel istismarda bulunduğunu söyledi.

M.A.\'nın durumu anlatması üzerine F.A.\'nın da mağdure S.A.\'yı tehdit ederek cinsel ilişkiye girdiğini, F.A.\'nın yaşadıklarını kardeşi M.A.\'ya anlatması üzerine bu kişi tarafından da tecavüze uğradığını anlattı.

Bu durumu bütün köy halkının bildiğini söyleyen S.A. aralarında çocukların da bulunduğu 6 kişinin de cinsel tacizine uğradığını belirtti. Hiçbir cinsel münasebeti kendi rızasıyla yaşamadığını, saymış olduğu tüm bu isimlerin kendisine baskı yaptıklarını anlatan S.A., bu kişilerin tehdit ettiğini ifadesinde söyledi.

9 sanığa dava

9 sanık hakkında \'nitelikli cinsel istismar\' suçundan dava açıldı. 11 şüphelinin ise yaşlarının küçük olması nedeniyle dava dosyaları ayrıldı. Elazığ Cumhuriyet Savcısı Nevzat Kandırmaz tarafından hazırlanan iddianame, Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Sanıklar K.E., E.E., S.K., M.E., K.A., Ö.A., İ.K., S.A. ve M.A.\'nın 12 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası ile yargılanmaları talep edildi. Tüyler ürperten tecavüzün tüm detayları iddianamede yer aldı.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 4315 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:12:43:11
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x