Clooney, Ezidi Soykırımı'nı Lahey'e taşıyor

Uluslararası davalarıyla meşhur olan aynı zamanda ABD\'li aktör George Clooney ile evli olan Lübnanlı avukat Amal Clooney, Ezidi Soykırımı\'nı Lahey\'e taşıyacağını açıkladı.

10.06.2016, Cum - 22:49

Clooney, Ezidi Soykırımı'nı Lahey'e taşıyor
Haberi Paylaş

WikiLeaks davasıyla bilinen Julian Assange\'ın avukatı olarak da tanınan, Lübnan asıllı avukat ve aktivist Amal Clooney, IŞİD tarafından kaçırılan ve esir alınan Ezidilerin avukatlığını yapacak.

Women in the World’ün haberine göre, insan hakları ve uluslararası hukuk alanında uzman olan Clooney, Ezidi azınlığa yönelik suçların araştırılması için Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne başvuracak. Nobel Barış Ödülü adaylarından Nadia Murad da, Clooney tarafından temsil edilecek.

Ezidilere yönelik IŞİD soykırımının Avrupa Parlamentosu, ABD hükümeti ve Birleşik Krallık Avam Kamarası tarafından da kabul edildiğini hatırlatan Clooney, “Gözlerimizin önünde yaşanan ve insanlık tarafından en cissi suçlardan biri olarak gösterilen bu olayın Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde soruşturulmaması nasıl mümkün olabilir” dedi.

Lahey

Uluslararası Adalet Divanı, Birleşmiş Milletler\'in başlıca yargı organıdır. Uluslararası Adalet Divanı\'nın merkezi Hollanda\'nın Lahey kentindedir. Genel Kurul ve Güvenlik Konseyi\'nden seçilen 15 yargıçtan oluşur. Yargıçlar değişik ülkelerden seçilir, böylece dünyadaki değişik hukuk sistemlerinin temsil edilmesi amaçlanır.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 9164 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:18:31:27
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x