Ezidiler Diyarbakır ve Mardin’e geri döndü

Edirne Kapıkule Sınır Kapısı’ndan otobüslerle İstanbul Esenler Otogarı’na gönderilen Ezidiler geceyarısı yeniden Diyarbakır ve Mardin’e gönderildi. Otogar’da hala 60 Ezidi bekleyişinin devam ettiği belirtildi.

29.06.2015, Pts - 15:24

 Ezidiler Diyarbakır ve Mardin’e geri döndü
Haberi Paylaş
İki gün önce Diyarbakır’dan Avrupa ülkelerine gitmek için yola çıkan Ezidiler Edirne Kapıkule Sınır Kapısı’ndan çevrilince otobüslerle İstanbul Esenler Otogarı’na gelmişti. Ezidiler geceyarısı yeniden Diyarbakır ve Mardin’e gönderildi.

Yetkili makamlar tarafından, Ezidilerin Diyarbakır ve Mardin’in Nusaybin ilçesindeki kampa geri gönderilmesi kararının verilmesi üzerine, valilik tarafından tahsis edilen otobüslere bindirilen Ezidiler, yanlarında getirdikleri çanta ve çuvallardaki eşyalarıyla Mardin’e gitmek üzere yola koyuldu.

İstanbul Esenler Otogar’ında hala 60 Ezidi bekleyişinin devam ettiği belirtildi.

Mardin’e gönderilen Ezidilere yolculuk boyunca polislerin de eşlik edeceği öğrenildi. Geçen yıl IŞİD saldırılarından kaçarak Türkiye’ye gelen Ezidilerin sayısı binleri bulmuştu. Bir kısmı Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine giderken bir kısmı da Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve AFAD’a ait çadırlarda kalıyorlardı.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 2405 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:15:24:36
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x