Kadri Bağdu cinayetinde IŞİD iddiası

Kürtçe çıkan Azadiya Welat gazetesinin Adana dağıtımcısı Kadri Bağdu (46), 14 Ekim 2014\'te sokak ortasında öldürüldü. Söz konusu cinayetin, yine Adana\'da ve Bağdu cinayetinden 4 gün önce gerçekleşen Yusuf Güldiren cinayeti ile bağlantısı olduğu ortaya çıktı.

26.01.2015, Pts - 10:10

Kadri Bağdu cinayetinde IŞİD iddiası
Haberi Paylaş
Kobani eylemleri sırasında 10 Ekim 2014’te Yusuf Güldiren öldürüldü. Emniyet, Güldiren cinayetinde kullanılan aracın gittiği yerde bulunan Furkan Et ve Piliç isimli işyerinin T.G. adlı kişiye ait olduğunu tespit etti. Polis, 12 Ekim’de işyeri sahibi ile iletişime geçti. T.G., Kobani eylemleri sırasında sakallı olması nedeniyle IŞİD destekçisi olarak görüldüğünü ve işyerine saldırıda bulunulduğu söyledi ve araçların plakasını tespit edebilmek amacıyla kaldırımı gören kamerayı yol tarafına çevirdiklerini belirtti.

Milliyet gazetesinden Burcu Karakaş\'ın haberine göre, T.G., kamera görüntüsü elde edemeyen polislere tutanak tutulduğu sırada “Kadir adlı bir gazeteci” hakkında şikayette bulundu. Bağdu cinayetinden 2 gün önce tutulan polis tutanağında, şu ifadeler yer aldı: “T.G.’nin görüntüler incelenirken yapılan konuşma esnasında Kobani eylemlerinden o bölgede gazeteci olan ve gazete dağıtan Kadir isimli şahsın sorumlu olduğu, bu şahsın emniyetçe gözaltına alınması halinde eylemlerin durabileceği beyan edildi.”

İKİ KARDEŞ KAÇTI

Emniyet yetkilileri, Bağdu cinayetinden sonra T.G. ile kardeşi E.G.’nin Suriye’ye kaçarak IŞİD saflarına katıldığını tespit etti. Avukat Tugay Bek ayrıca, Bağdu’nun öldürülmesinin ardından iki kardeşin akrabalarının savcılığa verdiği ifadede “Bağdu cinayetini üzerimize yıkacaklar” diyerek Suriye’ye kaçtıklarını söylediğini aktardı.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 3245 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:17:45:30
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x