Melle Mustafa Barzani anmasında ‘birlik’ mesajı

Hollanda\'nın Almere kentinde düzenlenecek, Melle Mustafa Barzani anmasına dört parça Kürdistan\'dan siyasi partiler, siyasetçiler, aydınlar ve Irak\'ın Hollanda Büyükelçisi katılacak.

01.03.2015, Paz - 14:19

Melle Mustafa Barzani anmasında ‘birlik’ mesajı
Haberi Paylaş
Hollanda’nın Almere kentinde düzenlenecek, Melle Mustafa Barzani anmasına dört parça Kürdistan’dan siyasi partiler, siyasetçiler, aydınlar ve Irak’ın Hollanda Büyükelçisi katılacak.

Her yıl Hollanda Almere kentinde düzenlenen Melle Mustafa Barzani’nin anma etkinliğine Kürd siyasileri yüksek ilgi gösterirken, ulusal birlik mesajının öne çıkması bekleniyor.

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) öncülüğünde yapılan anmaya Irak’ın Hollanda Büyükelçisi ve Kürdistan Konsolosluğu’nun yanısıra Kürdistan’ın dört parçasından siyasi partilerin katılacağı bildiriliyor.

Hollanda PDK Bürosu Sorumlusu Ömer Zawiteyi, bu yıl düzenlenecek Mele Mustafa Barzani’yi anma etkinliğinin önceki yıllara göre farklı olacağını söyledi.

Zawitiye, ” Her sene Hollanda’da Ölümsüz Melle Mustafa Barzani’yi ölüm yıldönümünde anıyoruz. Ancak bu yılki anma öncekilerden daha farklı. Bu yıl YNK, Goran Hareketi, PSK, PKK, ENKS, PYD ve PDK- İran gibi dört parçadaki parti temsilcilerinin katılacağı anmada Kürd Birliği’ne dönük mesajlar verilicek. ” dedi.

BasNews
Bu haber toplam: 4848 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:13:35:04
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x