Mesrur Barzani: Ortadoğu yeniden biçimlendirilmeli

Kürdistan Bölgesi Genel Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nden (CUK) bir heyet ile yaptığı görüşmede, Ezidilerin başına gelen felaketin ‘jenosid’ olarak kabul edilmesi gerektiğini kaydetti Ortadoğu’nun yeniden biçimlendirilmesinin artık kaçınılmaz bir zorunluluk olduğunu söyledi.

31.08.2015, Pts - 08:53

Mesrur Barzani: Ortadoğu yeniden biçimlendirilmeli
Haberi Paylaş

Kürdistan Güvenlik Konseyi Danışmanı Mesrur Barzani, Uluslararası Ceza Mahkemesi başsavcısı ve insanlığa karşı işlenen suçlar ve soykırımlar ile savaş suçları zanlılarının soruşturma ve kovuşturmasından sorumlu Luis Moreno Ocampo ve beraberindeki heyetle Erbil\'de bir görüşme gerçekleştirdi.

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Luis Moreno başkanlığındaki heyet görüşmeler boyunca Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret etmelerinin amacı olarak, IŞİD teröristlerinin Ezidi Kürtler’e yönelik gerçekleştirdikleri toplu cinayetler hakkında kanıt ve bilgi toplamak olduğunu belirttiler.

Açıklamaya göre, Mesrur Barzani heyetin yaptığı çalışmadan duyduğu yüksek memnuniyeti dile getirerek, Şengal bölgesinin IŞİD teröristleri tarafından nasıl ele geçirildiği ve Ezidi Kürtlerine yönelik insanlık suçları ve kitlesel katliamlar konusunda genel bir bakış açısı sundu.

Mesrur Barzani, “Yaşanan felaket ve teröre kurban giden bu halk tarihi boyunca hep katliamlarla karşı karşıya gelmiştir. Bu yüzden Ortadoğu’nun bu kadim kültürünün korunması çok önemlidir. Ezidilerin karşılaştığı katliamın uluslararası arenada ‘jenosid’ olarak kabul edilmesi için her türlü çalışmayı yürüteceğiz” dedi.

Mesrur Barzani açıklamalarının ardından, “IŞİD kaynaklı tüm bu gelişmeler nedeniyle Ortadoğu’nun yeniden biçimlendirilmesinin önemine,” vurguda bulundu.

Görüşmede CUK Savcısı Luis Moreno Ocampo, Ezidilerin yaşadığı felaketi belgelemelerinin hem yaşanan katliamın boyutu hem de IŞİD’e karşı verilen mücadelenin boyutunun açığa çıkması açısından çok önemli olduğunun altını çizdi.

Barzani, CUK heyetine Kürdistan Bölgesi olarak her türlü desteği ve yardımı yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 3027 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:16:45:14
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x