PAKURD Genel Başkanı İbrahim Halil Baran’a tehdit

PAKURD Genel Başkanı İbrahim Halil Baran, “Tahbir” adlı İnternet sitesinde yayımlanan bir yazıyla tehdit edildi.

28.05.2016, Cts - 18:17 [ Güncellenme: 28.05.2016, Cts - 22:14 ]

PAKURD Genel Başkanı İbrahim Halil Baran’a tehdit
Haberi Paylaş

“Tahbir” adlı internet sitesinde “Sinan Yavuzoğlu” imzasıyla yayımlanan “Atın bu pisliği vatandaşlıktan!” başlıklı yazıda şu ifadeler kullanılıyor:

“Adı İbrahim Halil Baran. Sözde şair -yazar, özünde bölücü bir provokatör. Tıpkı Öcalan gibi Şanlıurfa kökenli. Tam manasıyla Türkiye düşmanı bir faşist. Erbil yönetimiyle de sıkı bağları mevcut.”

Yazıda, “Elinde militer bir güç bulunmadığı ve buna cesaret edemediği için olsa gerek, bir yandan Amerika’nın etekleri arkasına gizlenip ‘ahlak’ çığırtkanlığı yaparken öte yandan ‘barışçıl’ ve ‘açık’ siyaset söylemlerinde bulunabiliyor” deniliyor.

Baran: Bir kişi değil!

Rûdaw’a konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İbrahim Halil İbrahim Baran, “Bunlar bir kişi değil, bir şebeke. Sosyal medyada büyük bir ağ kurmuşlar ve Türk devletinin özel bir birimi olarak çalışıyorlar. Kürtler’e karşı kurulmuş bir siber ekip” dedi.

Düşüncelerinin arkasında olduğunu belirten Baran “Yazının yayımlandığı sitenin adı ‘Tahbir’, yani ‘ihbar etme’. Bu da açık bir ihbar projesidir. Kürdistani fikrin önüne geçmek için bilerek beni hedef gösteriyorlar Düşüncelerimin arkasındayım ve bunları yılmadan ifade edeceğim. Benim üzerimden bir insani yardım kuruluşu olan DEST\'i ve bir fikir partisi olan PAKURD\'u hedef gösteriyorlar. Can güvenliğim yok ” ifadesini kullandı.

Baran ayrıca kişisel facebook hesabından yaptığı açıklamalarda “Can güvenliğim yok. Türk devleti tekrar faili meçhuller dönemine geri dönüyor ve bu sefer tetikçilerini sıradan insanlardan seçecek. Açık bir şekilde hedef gösteriyorlar ve daha önceki tehditlerde yaptığım suç duyurularından herhangi bir sonuç almış değilim. Korkmuyorum da. Bana bir şey olursa, arkadaşlarım Kürdistani fikirleri yaymaya devam etsin, eğitime önem versin, Kürt öğrencilerinin uluslararası eğitim alması için uğraşsın, malvarlığımla da Hakkari\'ye büyük bir kütüphane açsın. Başka diyeceğim hiçbir şey yok.” İfadelerini kullandı.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 16301 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:15:33:44
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x