Profesör değilsin demedik, İnsan değilsin dedik!

Diyarbakır\'da katledilen Tahir Elçi için \'su testisi su yolunda kırılır\' şeklinde insanlık dışı yorumda bulunan Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Ahmet Akgündüz, Elçi\'nin PKK\'yı savunduğunu iddia ederek, \'Vatanım milletim adına kabullenemiyorum, Allah rahmet eylesin demek zorunda değilim\' şeklinde konuştu.

30.11.2015, Pts - 22:11

Profesör değilsin demedik, İnsan değilsin dedik!
Haberi Paylaş

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi\'nin katledilmesinin ardından sosyal medyada paylaşılan mesajlar arasında Rotterdam İslam Üniversitesi\'nde Rektörlük yapan ve İslam Hukuku üzerine araştırmaları bulunan Profesör ünvanı almış Ahmet Akgündüz isimli bir şahsın paylaştığı mesaj büyük tepki topladı.

Akgündüz, Elçi\'nin \"PKK terör örgütü değildir\" açıklamasına atıfta bulunarak \"Su testisi, su yolunda kırılır\" şeklinde bir mesaj attı. Bu insanlık dışı mesaj kısa süre içinde sosyal medya kullanıcılarının tepkilerinin odağı haline geldi.

Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Ahmet Akgündüz, RS FM\'de Yavuz Oğhan\'dan bidebunudinle programına katılarak, sözlerine açıklık getirmeye çalıştı.

Elçi\'nin ölümünden sonra gösterdiği tepkiyi \"PKK\'ye karşıyım, PKK\'ye sempati duyanlara da karşıyım, bunu vatanım milletim adına kabullenemiyorum\" sözleriyle savunmaya çalışan Ahmet Akgündüz, \"PKK\'ye şiddetle karşı olduğundan, PKK\'yi terör örgütü kabul etmeyenlere de karşı olduğunu\" vurgulayarak, \"Twitter’da Allah Rahmet eylesin de demedim orası ayrı konu. Eğer bir insan terör örgütünü överse, kendisini teşvik edenleri bir gün akrep gibi sokar. Benim dediğim bu. Başkanı yüzde yüz PKK\'nin öldürdüğü kanaatindeydim; ama elimde kanıt yok. Böyle bir terör örgütüne karşı insanın sempati duymasını vatanım milletim adına kabullenemiyorum.\" şeklinde konuştu.

Girdiği davalar PKK sempatizanı olduğunu kanıtlıyor

Diyarbakır Baro Başkanı\'nın açıklamalarının tespitin ötesinde sempatizanlık olduğu iddiasını Elçi\'nin girdiği davaları örnek göstererek dile getiren Akgündüz Elçi\'nin girdiği insan hakları davalarını PKK davası olarak nitelendirdi.

Akgündüz, “Su testisi su yolunda kırılır” sözünün kötü bir şey olmadığını dile getirse de, daha sonra yanlış anlaşıldığını söyleyerek tweetini sildiğini ifade etti.

Allah Rahmet eylesin demek zorunda değilim

Akgündüz, \"Attığım tweetin yanlış anlaşılması üzerine sildim ve doğrusunu yazdım. ‘PKK terör örgütüdür. Dinim ve vatanım adına ona taraftar olan herkese muhalifim bütün dünya bunu duysun yazdım\' yazdım. Allah rahmet eylesin demek mecburiyetinde de değilim.\"

Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Ahmet Akgündüz, Diyarbakır Baro Başkanı ve insan hakları savunucusu Tahir Elçi\'nin Dicle Üniversitesi\'nden öğrencisi olduğunu iddia ediyor.

Ancak Tahir Elçi\'nin üniversitede okuduğu sıralarda Akgündüz Başbakanlık Osmanlı Arşivi\'nde görev yaptığı hatırlatıldığında Akgündüz\'ün yanıtı, \"Tam hatırlamıyorum; ama O da o tarihlerde mezun olmuş, dolayısıyla öğrencim olmuş olabilir diyorum. Ben de yarım yamalak hatırlıyorum\" şeklinde oldu.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 5303 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:06:49:02
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x