Selahattin Demirtaş: Tahir'i öldüren devlet değil, devletsizliktir

Elçi\'nin Koşuyolu Parkı\'ndaki cenaze töreninde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, \"Tahir\'i öldüren devlet değil, devletsizliktir.\" dedi.

29.11.2015, Paz - 09:42

Selahattin Demirtaş: Tahir'i öldüren devlet değil, devletsizliktir
Haberi Paylaş

Demirtaş\'ın sözlerinden satır başları:

Elçi yatağında ölmeyeceğini bilenlerdendi

Elçi, yatağında yastığında ölmeyeceğini bilenlerdi. Hepimiz böyle çıkmadık mı yola? Çocuklarımız torunlarımız yataklarında rahat ölsünler diye canımızı ortaya koyduk, bizi yıldıramazlar böyle. Sevgili eşinin de belirttiği binlerce onbinlerce faili meçhul karşılayacak. Hepsi çok tanıdık, hikayeleri aynı. Tıpkı Kürdistan toprakları gibi acılıdır yaşam öyküleri. Her birinin yaşam öyküsü acı tarihi, topraklarımızın tarihiyle aynıdır.

Seni Allah\'a emanet ediyoruz. Çok şükür ki yüzbinlerce dostumuz var, Kürd ile Türk ile demokrasiye inanan yüzbinler bugün arkandan ağıt yakıyor.

Bu devlet hiçbir zaman hepimizin devleti olmadı

Bu siyasi cinayetin tam olarak aydınlanacağından şüphemiz var. Haklı şüphemiz var, geçmişte o kadar çok yaşandı ki topraklarımızda benzer acılar yaşandı. Hiçbirinin arkasından failler yakalanacak diye içimiz rahat uğurlayamadık. Çünkü bu devlet hiçbir zaman hepimizin devleti olmadı. Herkes devleti kendi mülkü gibi kullandı.

Tahir’i öldüren devlet değil devletsizliktir

Hepimizin olsun diye, ortak yönetim olsun diy eçok uğraştık; uğraşıyoruz. Ama Kürd halkı şunu iyi biliyor; Tahir\'i öldüren devlet değil, devletsizliktir. Çünkü biliyoruz ki bugün barış elçisi başkanımızın arkasından \'oh olsun\' diyen on milyonlar da var. Ankara\'da bu acıyı yüreğinde hissetmeyen bir yönetim, anlayış var. Nasıl bizim yönetimimiz diyebiliriz. Acıda bile ortaklaşamayan bir toplumu nasıl bir arada tutabiliriz.

\"\"

Türkan Elçi: Kaldı mı senin gibi güvercin?

Tahir Elçi\'nin eşi Türkan Elçi, cenaze töreninde yaptığı konuşmada, Kaldı mı senin gibi güvercin? Şimdi Tahir Elçi’yi orada binlerce faili meçhul karşılayacak, onu bağrına basacak\" dedi. \"O da diyecek ki, yurt dışına çıkış yasağım bitti. Artık özgürüm\" diyen Türkan Elçi, \"Kıtaları denizleri fersah fersah gezebilirim\" ifadelerini kullandı.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 4573 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:14:11:21
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x