Sezgin Tanrıkulu: Zergele Katliamını Yapanlar Savaş Suçuyla Yargılanmalı!

TSK Kandil’de sivilleri bombaladı, Sezgin Tanrıkulu çok sert çıktı: ‘Özürle geçiştiremezsiniz!’

01.08.2015, Cts - 11:24

Sezgin Tanrıkulu: Zergele Katliamını Yapanlar Savaş Suçuyla Yargılanmalı!
Haberi Paylaş

Kandil’in Zergele köyünün TSK uçakları tarafından bombalanması sonucu 10 sivilin yaşamını yitirdiği katliama tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, bunun bir özürle geçiştirilemeyecek kadar büyük bir insanlık suçu olduğunu belirterek, talimatı verenlerin yargılanması gerektiğini söyledi.

TSK’ye ait savaş uçaklarının Kandil’in Zergelê köyüne bombalar yağdırması sonucu 10 sivilin yaşamını yitirdiği, 13’ü ağır çok sayıda sivilin de yaralandığı katliama tepkiler geliyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, yaşananları insanlık suçu olarak değerlendirdi.

Katliamın bir özür ile geçiştirilemeyeceğini, katliamın talimatını verenlerin ve yapanların yargılanması gerektiğini söyleyen Tanrıkulu, “Savaş uçakları ile yapılan bu katliam bir özür ile geçiştirilemeyecek kadar büyük bir insanlık suçudur. Bunun talimatını verenler ve yapanlar bilsinlerki savaş suçu nedeniyle yargılanacaklar ve kaçacak hiçbir yerleri olmayacak. Önceki benzerlerine olduğu gibi. Tarihte yargılanan diğer savaş suçluları gibi” diye konuştu.

Koalisyon Ayn İsa Çevresinde IŞİD'i Vurdu: 37 ölü Koalisyon Ayn İsa Çevresinde IŞİD'i Vurdu: 37 ölü
Diha
Bu haber toplam: 4119 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:18:30:22
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x