Yazarımız Faruk Taşkın'ı Kaybettik

Yazarlarımızdan, genç kardeşimiz Faruk Taşkın’ın (Jiyanek bi Kurdi) Mersin’de geçirdiği elim bir trafik kazası sonucu yaşamını yitirdiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

09.03.2015, Pts - 16:55

Yazarımız Faruk Taşkın'ı Kaybettik
Haberi Paylaş
10 Şubat’ta geçirdiği kazanın ardından 16 gün boyunca yaşam mücadelesi veren Faruk, 26 Şubat’ta yaşam savaşına yenik düşerek aramızdan ayrıldı ve 29 yaşında ebediyete intikal etti.

Vefat haberini Cumartesi gecesi moderatörümüze ulaşan Faruk’un kardeşi Nezar Taşkın bize ulaştırdı:

Faruk, ağabeyi Fesih, şoför Erol ve Mehmet isimli arkadaşları 10 Şubat saat 16:30 sularında Volkswagen marka Transporter ile inşaattan eve dönmektedirler. Şoför Erol ile Faruk’un ağabeyi Fesih önde, Faruk ile Mehmet aracın arkadadırlar.

Fırtınanın eşlik ettiği şiddetli bir yağmur yağmaktadır. Araç yağmur nedeniyle çok fazla süratli değildir. Ortalama 70 km’lik bir hızla seyir halindedir. Aracın tekeri ansızın yağmur sularının doldurarak gizlediği, belirgin olmayan bir çukura sert bir şekilde girer. Kontrolden çıkan araç 4-5 takla attıktan sonra bir elektrik direğine çarpar. Arkada bulunan Faruk ile Mehmet araçtan dışarı fırlarlar. Araba da üzerlerine devrilir.

Faruk’un ağabeyi Fesih ile şoför Erol araçtan çıkarlar. Ciddi bir yaraları yoktur ve bilinçleri yerindedir. Ağabey Fesih telefonla Faruk’un babasını arar. Olay yerine çağrılan ambulans ile ağır yaralı Mehmet ve Faruk Mersin Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne götürülürler. Hastaneye ulaşıncaya kadar Faruk’un bilinci yerindedir.

Mehmet, Araştırma Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayata gözlerini kapatır.

Faruk iç kanama geçirmiştir. Karaciğerindeki kanama nedeniyle ameliyata alınır ve 5 saat süren bir ameliyatın ardından karaciğerdeki kanama durdurulur. Ameliyatın ardından Faruk Reanimasyon (tekrar canlandırma) yoğun bakım ünitesine alınır.

Kazanın ertesi günü, 11 Şubat’ta Faruk’un ailesi, 24 saatte bir bilgi verilen Reanimasyon ünitesi’nde yatan evlatlarının durumunu sormak için doktorları ziyaret ederler. Doktorlar, “Faruk’un beyninde iki kanamanın olduğunu ve bu nedenle hastanenin beyin cerrahı tarafından kontrol altında tutulacağını,” ifade ederek, “önlerindeki 2-3 günün oldukça önemli olduğunu, bu süre zarfındakanamanın artması durumunda tekrar ameliyata alınacağını,” eklerler.

4. günde kanamanın azaldığı müjdesini verirler ve 5. günde Faruk uyandırılır. Aile büyük bir mutluluk içindedir. Uyandırılan Faruk babasıyla konuşmak istediğini söyler. Baba ile anne Faruk’un yanına giderler ve sohbet ederler. Sohbet esnasında Faruk’un bilinci tümden açıktır ve kazayı en ince ayrıntısına kadar hatırlamaktadır. Anne ve babasına kurtulduğunu söyler.

6. gün sabah 08:00 sularında uyanık ve iyi görünürken birdenbire Faruk’un ateşi yükselir, tansiyonu ve nabzı anormalleşir. Doktorlar hastanede enfeksiyon kaptığından şüphelendiklerini ileri sürerek Faruk’u tekrar makineye bağlarlar. Akciğerde acinetobacter enfeksiyon oluştuğunu belirtirler. Makineye bağlayarak ateşini düşürmeye çalışırlar.

26 Şubat gece saat 00:10’da Faruk’un babası hastaneden aranır ve “Faruk’un mide kanaması geçirdiği, acil olarak ameliyata alınması gerektiği,” belirtilerek onay vermeleri talep edilir. Aile apar topar hastaneye gider ve onay kağıdını imzalarlar. Faruk ameliyata alınır ve 2 saat sonra ameliyatın başarılı geçtiği bildirilir. Aile ikinci kez büyük bir mutluluk yaşar, Faruk’un yaşayacağına dair umutları güçlenir. “% 100 Faruk kurtuldu,” diye düşünürler.

Sabah 07:57’de üzücü haberi alırlar. Faruk vefat etmiştir. Birkaç saat öncesinde Faruk’un kurtulduğunu düşünürken birkaç saat sonra O’nun yaşama gözlerini yumduğu acı gerçeğiyle başbaşadırlar.

Faruk kardeşimizin cenazesi Mersin Araştırma Hastanesi’nden alınarak, doğum yeri olan Batman’ın Kozluk ilçesinde büyükannesinin yanıbaşına gömülür. Mezarı Diyarbakır’dan Kozluk’a girişte sol tarafta bulunan mezarlık içindedir. Ailesi mezarın hemen ayak ucuna çam ağacı diktiklerini ifade ediyorlar. Yolu düşen her dostumuzu, kalbi Kürdistan davası için atan, tüm yaşam felsefesini Jiyanek bi Kurdi olarak özetlemiş genç kardeşimizin mezarını ziyarete ve dualarını esirgememeye davet ediyoruz.

Nerinaazad ailesi olarak, vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendiğimiz sevgili dostumuz, yazarımız Faruk Taşkın’ın (Jiyanek bi Kurdi) aramızdan ayrılışının derin ıstırabı ile kardeşimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Hakkını helal et Faruk Taşkın – Jiyanek Bi Kurdi.

Mekanın cennet olsun.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 6334 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:11:10:31
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x