Yılmaz Özdil'den Aydın Doğan'a methiyeler

Geçen yıl, Hürriyet gazetesinden kovulan, sosyal medya kullanıcılarının \'Yozdil\' lakabı taktığı ve tescilli Kürt düşmanı olarat tanımladıkları Yılmaz Özdil, yeni patronu Aydın Doğan\'a methiyeler dizdi.

02.10.2015, Cum - 13:39

Yılmaz Özdil'den Aydın Doğan'a methiyeler
Haberi Paylaş

Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kendisine “Öyle dönemler oldu ki, biz hükümet getirdik, hükümet götürdük” dediğini iddia ettiği Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın yanında durmanın “yurttaşlık görevi” olduğunu ifade etti.

Ahmet Türk\'e saldırıyı \"Oh olsun!\" diyerek karşılayan, Ogün Samast\'a olan sempatisini açıkça ifade eden Özdil, sosyal medya kullanıcıları tarafından basitçe ifadeyle, sıradan bir kafatasçı olarak tanımlanıyor. 2007 seçimlerinde CHP-MHP bloğuna değil de başka partilere, özellikle AKP\'ye oy verenlere, \"Bidon kafalı\" diyen Özdil, saldırıya maruz kalan Ahmet Türk\'e saldırının ardından içindeki faşizan duyguları dile getirmekten gocunmayarak şu satırları okurlarına ulaştırmıştı:

\"Bu ülkenin çocuklarına ateş edip öldürmek “demokratik hak” kabul ediliyorsa, parti liderine girişmek niye “ırkçılık” oluyor?
Mayın demokrasiyse...
Yumruk niye faşizm?
...
Yumruğunu “adaletin tokmağı” yerine koyup, Ahmet Türk’ün burnuna inen kişi, bu ülkede pek çok kişinin duygularına tercüman oldu... Çünkü, teröristi meşru hale getiren “açılım” saçmalığı, sadece bir tarafta değil, öbür tarafta da “eşkıyayı kahraman” yapmaya başladı.
\"

Aydın Doğan+Yılmaz Özdil = Tencere yuvarlandı kapağını buldu

Aydın Doğan\'ın sahibi olduğu Doğan Grubuna bağlı yayın organları 7 Haziran seçimleri öncesinde HDP\'ye büyük bir medya desteği sundular. Bu medya desteğinin geçici bir ittifak olduğu seçimlerden sonra hemen ortaya çıktı. AKP\'nin tek başına iktidar olmamasıyla amacına ulaşan Doğan Grubu, maskesini çıkararak taktiksel ittifak kurduğu HDP, PKK ve Kürt kazanımlarını hedefleyen yayın politikasına geri döndü.

Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından kimin Başbakan olacağının tartışıldığı 2014 Ağustos’unda bu makam için ironik bir üslupla Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ı önerdiği yazısı Hürriyet’te yayımlanmayan ve 15 Ağustos’ta gazetedeki köşesi kapatılan Yılmaz Özdil transfer olduğu Doğan Medya Grubu bünyesindeki Sözcü\'de bugünkü (2 Ekim 2015) yazısında şu ifadelere yer verdi:

Bu satırları fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir gazetede, Sözcü’de yazmaktan onur duyuyorum… Aydın Doğan’ın yanında durmak, yurttaşlık görevidir. Ya hep birlikte söndüreceğiz, ya hep birlikte yanacağız. Üçüncü seçenek yoktur.”

Yılmaz Özdil’in Sözcü’nün bugünkü nüshasında yayımlanan, “Aydın Doğan” başlıklı yazısı şöyle:

Sene 94…

İzmir’den İstanbul’a gelmişim.

Milliyet’e.

Patron, Aydın Doğan.

Doğrusu, Milliyet olmuş, Hürriyet olmuş, farketmezdi. Çalıştığım yerlere tutkuyla bağlı olduğum söylenemez. Kurumlara aidiyetim sıfırdır. Namusumuzla çalışacağız, neticede kazık çakacak halimiz yok, ya kovulacağız, ya başka yere transfer olacağız, hep böyledir, en azından benim açımdan hep böyledir. Dolayısıyla, piyasadaki tüm medya patronlarıyla çalıştım, Aydın Doğan’ın da benim nazarımda diğerlerinden farkı yoktu, patron patrondu, nikah kıyacak değiliz, çalışırız, ayrılırız, hepsi buydu.

Neyse, yazı işleri müdürüyüm, o zamanlar köşe yazmıyorum, birinci sayfanın spotlarını yazıyorum. Bismillah, üç gün geçti geçmedi, binayı taradılar iyi mi… O günkü Milliyet binası, bugünkü Hürriyet’in binası, kavanoz gibi, komple cam, güya kurşun geçirmez diye efsane var ama, hikaye, tül perdeyi geçer gibi geçti mermiler, yanlış hatırlamıyorsam, dört veya beş el sıkılmıştı, uzun namlulu silahtı, tem’den geçerken otomobili durdurup ateş etmişler, topuklamışlardı. Alt tarafı camlar delinmişti, kimseye zarar gelmemişti ama, panik yaşanmıştı, herkes bahçeye fırladı, televizyonların kameraları geldi, röportajlar falan, iki üç saat sonra hayat normale döndü, içeri girdik, klavyenin başına geçtik, çalıştık, yıldıramazsınız korkutamazsınız filan, klasik cümlelerle attık tuttuk, sayfayı bağladık, baskıya gönderdik.

Gece saat 22 civarıydı, işim bitti, yorgunum, evime gideceğim, çıktım ön kapıdan, bahçede cıgara tüttürerek otoparka yürüyorum. Hava karanlık. O da ne? Biri var orada… Yüzünü binaya dönmüş, ellerini dua eder gibi açmış, öylece dikiliyor. Yaklaştım. İnsan kaynaklarında çalışan bir ağabeyimizdi. Yanılmamışım, hakikaten mırıl mırıl dua ediyordu. Bekledim yanında, okumayı bitirdi, üfledi. “Hayırdır?” dedim. Onca gazetede, onca televizyonda çalıştım, hayatımda ilk defa duyduğum bir şeyi söyledi bana…

“Buradan ekmek yiyoruz, kendi evimin penceresine kurşun sıkılmış gibi hissettim, Allah patronu ve gazeteyi korusun diye dua ettim.”

Evet… Babıali’de arkasından küfür edilen patronları çok gördük ama, arkasından dua edilen patronu, ilk defa Aydın Doğan’ın gazetesinde gördüm.

Vay efendim, eskiden şu konuda yanlış yapmış da, bu konuda hatalı davranmış filan, geçiniz kardeşim… Nasıl bir cendere içinde bulunulduğuna, nasıl yalnız bırakıldığına, nasıl zorlu bir mücadele verildiğine, bizzat şahidim.

Gazete denilen kavram, sizin gazeteci sandığınız egosu patlak üç beş köşe yazarından ibaret değildir. Muhabirinden matbaa işçisine, santralinden arşivine, ulaştırmasından dağıtımına, binlerce isimsiz kahramandan, binlerce aileden oluşur. Üç bin kişiyi kurtarmak için, bazen mecburen üç kişiden vazgeçilebilir. Kişisel sıkıntıları abartmamak gerekir. Gidersin, başka yerde yazarsın, olur biter.

Ayrıca, gazete denilen kavram, sadece ticari bir ürün değildir. Sosyal ihtiyaçtır. Arz-talep dengesini, parayla kuramazsın, anca haberle-bilgiyle kurabilirsin. “Bidon kafalı” siyasiler anlamamakta ısrar eder ama… Halk isterse alır. Zorla okutamazsın. İstediğin kadar havuz kur, istediğin kadar yandaş gazete dağıt, Pravda bile başaramadı.

Hal böyleyken, haksız vergi cezaları kesiliyor, mitinglerde hedef gösteriliyor, yandaş manşetlerde iftira atılıyor, gazete binası baskına uğruyor, taşlanıyor, yazarları tehdit ediliyor, evinin önünde dövülüyor. Çünkü… Senelerdir anlatmaya çalıştığımız, orman yangınıdır bu… Ne kaplumbağa kaçabilir, ne ceylan kurtulabilir. Nasıl olsa kanatlarım var zanneder ama, alevler kontrolden çıktıktan sonra, kuşların akıbeti de aynıdır.

Bu satırları fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir gazetede, Sözcü’de yazmaktan onur duyuyorum… Aydın Doğan’ın yanında durmak, yurttaşlık görevidir. Ya hep birlikte söndüreceğiz, ya hep birlikte yanacağız. Üçüncü seçenek yoktur.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 2887 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:11:42:49
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x