Demirtaş: Kürt milleti bu fırsatı kaçırmamalı

HDP Eş başkanı Selahattin Demirtaş, “Geçmişteki felaketlerle karşı karşıyayız, onun için ittifaka ihtiyacımız var. Kürt milleti bu fırsatı kaçırmamalı” dedi.

23.09.2016, Cum - 21:45

Demirtaş: Kürt milleti bu fırsatı kaçırmamalı
Haberi Paylaş

Selahattin Demirtaş başkanlığındaki HDP heyeti Süleymaniye\'de, Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Politbüro üyeleriyle bir araya geldi.

Toplantı sonrası kameraların karşısında geçen Demirtaş, Kürdistan halkının tarihi fırsatı kaçırmaması gerektiğini ifade ederek, “Taraflar sorunları diyalog yoluyla çözmeli” dedi.

Tarihin Kürt halkına büyük fırsatlar tanıdığını dile getiren HDP Eş Başkanı, “Geçmişteki felaketlerle karşı karşıyayız, onun için ittifaka ihtiyacımız var. Kürt milleti bu fırsatı kaçırmamalı. Ve biz bu ciddi büyük fırsatları bölgedeki ezilen halklar Kürt halkı başta olmak üzere zülüm altında olan bütün halkların yararına lehine kullanmak zorundayız. Aksi takdirde yüzyıl önce başımıza gelen ve getirilen kesintisiz devam eden felaketlere bir kez daha maruz kalmak tehlikesi ve tehdidiyle karşı karşıyayız” diye konuştu.

Güney Kürdistan\'daki siyasi sorunlara değinerek, Kürt güçlerinin birliğinin önemine dikkat çeken Demirtaş şunları söyledi:

“Bugün itibarıyla ulusal birlik ve ittifak diyalog ve konuşarak sorunlar çözme zemininden geri duran her parti tarihi vebal sorumluluk altında kalır. Bu vebali ve bu sorumluluğu bir Kürt lideri ve Kürt partisinin almayacağından eminiz, yaptığımız görüşmeler bunu ortaya çıkardı.”

Yarın Değişim Hareketi (Goran) lideri Newşirwan Mustafa\'yı ziyaret edeceklerini söyleyen Demirtaş, şunları kaydetti:

“Temennim odur ki onlarda aynı samimiyet ve aynı destek duygularıyla bu girişimimize yaklaşacaklar ve buradan hiç değilse ortak bir irade beyanı duyarak dönmüş içimiz rahat bir şekilde Türkiye\'ye dönmüş olacağız.”

Rûdaw
Bu haber toplam: 14235 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:13:43:51
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x