Demirtaş: PKK'nin Hazırlığını Yapması Gerekir

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, PKK\'ye silahı bırakma çağrısına ilişkin konuştu. Demirtaş, \"Barışı istiyoruz. PKK\'nin hazırlığını yapması gerekir\" dedi.

28.02.2015, Cts - 12:44

Demirtaş: PKK'nin Hazırlığını Yapması Gerekir
Haberi Paylaş
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Öcalan\'ın PKK\'ye yaptığı çağrıyla alakalı yaptığı değerlendirmede \"Barışı İstiyor, arzuluyoruz. PKK\'nin hazırlığını yapması gerekir\" dedi.

Demirtaş\'ın açıklamalarından satırbaşları;

\"Bugün yapılan ortak açıklama bir müddettir. HDP ymönetimi olarak üzerinde çalıştığımız ve Türkiye\'de müzakarelerin sağlıklı bir noktaya geldiği konusunda önemli gördüğümü bir çağrıydı. Müzakerelerin başlaması, özgürlüklerin genişlemesi konusunda kritik bir sürece gelinmiş oldu. Hükümetin somut adımlara karşı ilerlemek gerekir. PKK\'nin de silahsızlanma konusunda hazırlığını yapması gerekir.

\"HÜKÜMETİ KURTARMA OPERASYONU DEĞİL\"

Hayırlıra vesile olur, barış için herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirir diye temenni ediyorum. Parlomentoda görüşülen güvenlik yasasının da gözden geçirilmesi gerekir, barış getirecek bir yasa tasarısı değildir. İktidar köşeye sıkışmışsa bunun nedeni nedir? Bizim mücadelemizdir böyle algılanması lazım. Silahsızlanma, ateşkes gibi durumlar konuşuluyor geliyorsa bu AKP\'nin lütfu değildir, barış isteyenlerin çabasıdır. Bu hükümeti kurtarma operasyonu da değil, lütfu da değil. Güvenlik paketini göreceğiz, izleyeceğiz. Hükümetin üzerine düşen görevleri, topluma verdiği sözleri yerine getirecek adımlarla ilerlemedi.\"

\"UMUT VERMİYOR\"

Demirtaş, Yalçın Akdoğan\'ın açıklamalarına karşılık olarak şu ifadelere yer verdi: \"Barışa uzaklaşacağım diye çalışmıyoruz, Barışı çok arzuluyoruz. Hükümet yürüttüğü politikayla, zerre kadar umut vermiyor, barışa yaklaşmıyor.\"

Nerina Azad
Bu haber toplam: 4346 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:00:09:43
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x