Demirtaş: Seçimlere parti olarak katılacağız

Almanya’nın Frankfurt kentinde faaliyet gösteren Mezopotamya Kültür Merkezi ve Halkevleri’nin düzenlediği Şengal’den Kobane’ye Halkların Dayanışma Toplantısı’na katılan Demirtaş, Haziran ayındaki seçimde yüzde 10 barajını aşacaklarını söyledi.

16.12.2014, Sal - 07:00

 Demirtaş: Seçimlere parti olarak katılacağız
Haberi Paylaş
Almanya’nın Frankfurt kentinde faaliyet gösteren Mezopotamya Kültür Merkezi ve Halkevleri’nin düzenlediği Şengal’den Kobane’ye Halkların Dayanışma Toplantısı’na katılan Demirtaş, Haziran ayındaki seçimde yüzde 10 barajını aşacaklarını söyledi. Avrupa ülkelerinde 1,5 milyon Kürt kökenli vatandaşın olduğunu belirten Demirtaş, \"herkesin hazır ayında yapılacak olan genel seçimler için şimdiden çalışmaya başlaması gerektiğini\" dile getirdi.

Türkiye’deki ve bölge ülkelerdeki sorunlarının çözümü için HDP’nin alternatif olduğunu belirten Demirtaş, Bu zamana kadar alternatifsizlik yüzünde AK Parti’ye oy verenlerin bundan böyle HDP’ye oy verecekleri söyledi. Her oyun çok kıymetli olduğunu belirten Demirtaş, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 9,9’luk bir oy alarak Türkiye genelinde halkın HDP’ye olan ilgilisi gördüklerini söyledi. Demirtaş, HDP’ye oy veren herkesin bir oy daha bulması durumunda oy oranlarının yüzde 20’leri bulacağını söyledi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 6117 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:11:07:29
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x