Demirtaş'tan PKK'yi hedef tahtasına yerleştiren açıklamalar

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, \'HDP olarak PKK’nin yaptığı şiddet eylemlerini tasvip etmediklerini ve bu şiddet eylemleri ile aramıza açık bir mesafe koyduğunu,\' belirtti.

31.07.2015, Cum - 11:55

Demirtaş'tan PKK'yi hedef tahtasına yerleştiren açıklamalar
Haberi Paylaş

Alman ZDF kanalına konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, PKK ile ilişkilerinin olmadığını en iyi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bildiğini ancak algı yaratmak istendiğini söyledi. Demirtaş, \"Bizi şiddet yanlısı, terör yanlısı, bir parti olarak gösterip şu anda yükseldiğimiz yüzde 13 bandından aşağı çekmeye çalışıyorlar\" dedi.

PKK\'nin yaptığı şiddet eylemlerini tasvip etmedik

Demirtaş, \"HDP demokratik bir zenginliğe sahip partidir ve kimseden talimat almaz. Bunu sayın Cumhurbaşkanı da çok iyi biliyor. Bizim PKK da dahil hiçbir örgütle organik bir ilişkimiz ve emir-talimat ilişkimiz olmadı, olması da mümkün değil. HDP Türkiye\'de barışı kurmak, adaleti ve özgürlükleri inşa etmek için mücadele veren bir partidir. Bu mücadelesini demokratik yollarla veren bir partidir. Biz PKK\'nin yaptığı şiddet eylemlerini tasvip etmedik. Bu şiddet eylemleri ile aramıza açık bir mesafe koyduk\" dedi.

Demokratik yollardan mücadele eden bir siyasi parti olduklarını, HDP\'nin güçlenmesinin PKK\'nin silah kullanmasının azalması anlamına geldiğini belirten Demirtaş , \"Biz PKK’nin yaptığı şiddet eylemlerini tasvip etmedik. Bu şiddet eylemleri ile aramıza açık bir mesafe koyduk. Kandil ile görüşmeleri Türkiye’de AK Parti’nin bilgisi dahilinde yaptık yıllarca. Bundan dolayı bizi suçluyor olmaları çok yanlış bir tutumdur\" diye konuştu.

Türkiye\'nin hem IŞİD ile PKK\'yı aynı kefeye koyarak mücadele yürütmesinin anlamlı olmadığını ifade eden Demirtaş, \"Bizce doğru olan şey PKK ile bir barış imzalayarak, barış yaparak onunla birlikte IŞİD ile uluslararası koalisyon ile birlikte mücadele etmesidir\" dedi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 5522 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:13:46:49
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x