Kürd partiler uzlaşmaya yakın

Kürdistan Bölge Parlamentosu PDK Milletvekili Ferhan Cewher, \'Kürdistan Bölge Başkanlığı seçimleri\' konusunda yaşanan krizin aşılması için parti liderlerinin ciddi bir çaba içinde olduğunu söyledi.

30.06.2015, Sal - 07:54

Kürd partiler uzlaşmaya yakın
Haberi Paylaş
Kürdistan Bölge Parlamentosu PDK Milletvekili Ferhan Cewher, ”Kürdistan Bölge Başkanlığı seçimleri” konusunda yaşanan krizin aşılması için parti liderlerinin ciddi bir çaba içinde olduğunu söyledi.

Kürdistan Bölge hükümetinde yer alan 4 partinin Kürdistan Bölge Başkanlığı seçim sisteminin değiştirilere parlamento tarafından seçilmesini öngören önerisini parlamentoda oylamaya çalışmasıyla yaşanan krizin ardından Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, taraflara ”Kürd halkının çıkarlarını esas alan bir uzlaşı” çağrısında bulundu.

Geçtiğimiz hafta krizn aşılması için Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK), Değişim Hareketi (Goran), İslami Toplum (Komel) ve İslami Birlik (Yekgirtu) partileri çeşitlli görüşmeler gerçekleştirdi.

PDK Milletvekili Ferhan Cewher, partilerin üst düzey yöneticileri ve liderleri arasında uzlaşı için ciddi bir çabanın olduğunu söyledi.

Cewher, ”Taraflar arasında yakınlaşma sözkonusu. Tüm taraflar Kürdistan Bölge Başkanlığı seçim sistemi konusunda mutabakatın sağlanmasından yana ve taraflar Mesud Barzani’nin görevde kalmasını destekliyor.” dedi.

Ferhan Cewher tarafların sorunun uzamasından yana olmadığını ve önümüzdeki hafta içinde görüşmelerinden kesin bir sonucun çıkacağını kaydetti.

Konu hakkında İslami Birlik Partisi Parti Meclis Üyesi Dr Cemal Koçer’in görüşü ise çok farklı. Koçer hükümette yer alan partilerin yeni anayasa ve başkanlık seçim sistemi konusunda çok acele etmemesi gerektiğini belirtti.

Bölgede yaşanan kritik gelişmeleri ve IŞİD’le yaşanan savaş durumunu hatırlatan Koçer, önümüzdeki 2 yılın iyi değerlendirilerek şöyle dedi: ”Bu iki konuda da acele edilmemeli. Hemen bir sonuca varmak çok mu önemli? Önümüzdeki iki yılı iyi değerlendirerek, başkanlık seçimi ve yeni anayasa konuları netleştirmek daha faydalı olmaz mı?”

BasNews
Bu haber toplam: 2908 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:21:00:24
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x