Mitingde Kur-an'ı Kerim kaldıran imam: Eğer ben suçlu isem Erdoğan iki kez suçludur

Cumhurbaşkanı Erdoğan\'ın Diyarbakır, Batman ve Siirt\'te yaptığı Kur-an\'ı Kerim\'li mitingler, geçmişte yaşananları hatırlattı.

05.05.2015, Sal - 05:49

Mitingde Kur-an'ı Kerim kaldıran imam: Eğer ben suçlu isem Erdoğan iki kez suçludur
Haberi Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan\'ın Diyarbakır, Batman ve Siirt\'te yaptığı Kur-an\'ı Kerim\'li mitingler, geçmişte yaşananları hatırlattı. Erdoğan\'ın Kur-an\'ı eline alarak miting miting \"Ben dindar Cumhurbaşkanıyım\" diyerek siyaset yapması ve bunun AKP tarafından alkışlanması, geçmişte Kur-an\'ı Kerim\'le DTP mitingine katılan Muhittin Eryılmaz isimli emekli imamın yaşadıklarını hatırlattı.

Diyarbakır\'da, 25 Şubat 2008 yılında yapılan sınır ötesi operasyonlara karşı Demokratik Toplum Partisi\'nin (DTP) yaptığı protesto yürüyüşünde elinde Kur\'an-ı Kerim ile açıklama yapan emekli imam DİAYDER üyesi imam Muhittin Eryılmaz, o dönem siyasi iktidara yakın medya tarafından, \"dini istismar eden provokatör imam\" olarak nitelendirilmiş ve ardında da \"örgüt propagandasından\" tutuklanmıştı.

AKP ile o dönem birlikte hareket eden Zaman Gazetesi, 13 Mayıs 2008 tarihinde, İmam\'a ceza verilmesini, \"DTP\'li provokatör imama 2 yıl 6 ay hapis\" başlığı ile vermişti.

İmam 2 yıl tutuklu kaldı

Eryılmaz\'a, söz konusu eyleminden dolayı hakkında 3 yıl hapis cezası verilirken, \"iyi hal indirimi\" nedeniyle 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Eryılmaz, yaklaşık 2 yıl cezaevinde kaldı.

3 gündür Kur-an\'ı Kerimi kaldırıyor

Eryılmaz\'ın, Kur-an\'ı Kerim\'le eyleme katılması nedeniyle, \"provokatör, din istimrarcısı\" olarak suçlanmasına karşın, Cumhurbaşkanı Erdoğan\'ın son 3 gündür yaptığı Diyarbakır, Batman ve Siirt mitinglerine Kur-an\'ı Kerim\'le katılıp siyaset yapması dikkat çekiyor. İmamı provokatörlükle suçlayan kesimler ise, Erdoğan\'ın \"dindar Cumhurbaşkanı\" imajını güçlendirmeye çalışıyor.

\'Eğer ben suçlu isem Erdoğan iki kez suçludur\'

İmam Muhittin Eryılmaz, o zaman yaşadıklarını anlattı. Eryılmaz, 4 gün gözaltında kaldığını ve neden Kur-an\'la mitinge katıldığının kendisine sorulduğunu belirterek, \"4\'üncü gün savcı geldi benimle görüştü. Beni Terörle Mücadele Şube Müdürü\'nün odasına götürdüler. Savcı bana \'neden Kur-an\'ı kaldırdın, o kitle Kur-an ehli değil\' dedi. Pişman ol seni bırakalım dediler. Ama kabul etmedim, çünkü ben yanlış bir şey yapmadım\" dedi. Eryılmaz, mitingde de sahneye çıkarak, \"Sayın Erdoğan bu Kur-an hatırına bu kanı durdurun\" dediğini aktararak, \"O zaman beni provokatör ilan ettiler. İngiliz ajanı olduğumu söylediler. Hatta Aksiyon Dergisi, \"Marksiz Leninist örgütün din oyunu\" başlığı ile kendisini hedef gösterdiğini belirten Eryılmaz, \"Benim Kürdistan dediğim ve mitinge Kuran ile katıldığım için 22 ay 12 gün cezaevinde kaldım. Şimdi Erdoğan Kur-an ile miting yapıyor. Eğer ben suçlu isem Erdoğan iki kez suçludur\" şeklinde konuştu.

Diha
Bu haber toplam: 8436 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:07:56:17
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x