PAK Diyarbakır’da 'Lozan Antlaşması ve Kürdistan' Konferansı’nı Gerçekleştirdi

PAK (Partîya azadîya Kurdistanê-Kürdistan Özgürlük Partisi) 24.07.2016 günü Lozan Antlaşması’nın 93. Yıldönümü sebebiyle, Diyarbakır’da bir konferans düzenledi.

25.07.2016, Pts - 11:50

PAK Diyarbakır’da 'Lozan Antlaşması ve Kürdistan' Konferansı’nı Gerçekleştirdi
Haberi Paylaş

Akademisyenler Dr. Arzu Yılmaz, Dr. Yaşar Abdulselamoğlu, Dr. Bayar Dosky’nin konuşmacı olarak katıldıkları konferansın Mehmet Vural Moderatörlüğünü yaptı. Diyarbakır’ın yaz sıcağı ve OHAL ilanına rağmen, konferans belirgin bir kitlesel katılımla gerçekleştirildi.

Konferansa, ENKS, PSK, HAKPAR, PDK BAKUR, ÖSP, DBP, HDP, İsmail Beşikçi Vakfı, Diyarbakır Barosu, İnsan Hakları Cemiyeti, DDKD, DOGÜNSİAD, Mali Müşavirler Odası, Şeyh sait derneği, Sivanlılar Derneği temsilcileri ile çok sayıda siyasetçi , aydın ve halktan insanlar katılım gösterdi.

Konferans ‘’Ey reqib’’ marşı eşliğinde, Kürdistan şehitleri için saygı duruşu ile başladı.

Daha sonra, PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, katılımcılara teşekkür eden ve güncel gelişmelerle ile Lozan Antlaşması hakkındaki düşüncelerini dile getirdiği kısa bir konuşma yaptı.

Mustafa Özçelik’in konuşmasından sonra, konuşmacılar, Lozan Antlaşması’nı değişik boyutlarıyla değerlendirdikleri konuşmalarını , katılımcıların büyük ilgisiyle gerçekleştirdiler.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 5927 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:08:43:39
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x