PDK-HDP görüşmesi sonrası önemli mesajlar

Kürdistan Demokrat Partisi Parti Meclisi Sekreteri Fazıl Mirani, Demirtaş\'ın başkanlığındaki HDP heyetinin PDK\'ye ziyareti sonrası basın açıklamasında bulundu.

22.09.2016, Per - 09:51

PDK-HDP görüşmesi sonrası önemli mesajlar
Haberi Paylaş

Demirtaş\'ın Kürdistan ziyaretinin tarihi bir ziyaret niteliği taşıdığını söyleyen Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Parti Meclisi Sekreteri Fazıl Mirani,, \"Kürtler ve Kürt siyasi partileri birbirine sahip çıkmalıdır. El ele verilmeli ve bu millet için bugünü ve yarını şekillendirecek ulusal çalışmalar yapılmalı, uluslararası düzeyde ilişkiler kurulmalı, siyasi ve tolumsal alanda birlikte çalışmalar yapılması Kürtler açısından çok önemlidir\" dedi.

Demirtaş\'a kardeşim diye hitap eden Mirani, HDP ile ulusal ve uluslararası alandaki gündemle ilgili fikiralışverişinde bulunduklarını, Kürtlerin kendi içindeki ilişkileri, demokratik hakları ile diğer ülke ve bölgelerle olan ilişkileri hakkında konuştuklarını söyledi.

Ziyaretin Kürtleri sevmeyenlere karşı güçlü bir cevap olduğunu ifade eden Mirani, \"Hepimiz eksikliklerimizi gidermek için elimizden geleni yapmalıyız. Kürtler arasında yapılan görüşmeler Kürt iradesini güçlendiriyor ve ben bu iradenin daha da güçleneceğine inanıyorum\" diye konuşarak, Kürtlerin dört parçada birbirni desteklemesi gerektiğini vurguladı.

HDP ile siyasi ve toplumsal alanda ortak noktalarının bulunduğunu söyleyen Mirani, HDP\'nin ziyaretinin kendilerini çok memnun ettiğini ifade etti. Tüm Kürt siyasi güçlerinin dört parçadaki Kürtler için önemli olduğunu söyledi.

\"Düşmanlarımızın aramızda yaratmaya çalıştığı sorunların çözümü diyalogla gerçekleşecektir. Birbirimizin elini bükmeye yönelik yaratılan sorunların çözümü için bunun gibi ziyaret ve görüşmeler oldukça önemlidir\" diyen Mirani, \"Kürt milletinin iradesi yıllar yılı herşeye karşı ayakta kaldı, kendini var etmeye devam etti. Aramızdaki bütün sorunlara yönelik çözüm odaklı politikalar yürüteceğiz. Milletimizin davasını, barış talebini, demokrasi ihtiyacını ve ulusal haklarını garantiye alınmak için tüm parçalarda birbirimize destek olmalıyız.\" diye konuştu.

Demirtaş: ‘PDK, bizi çok içten karşıladı’

Tarihi bir dönemde Kürd hareketleri ve partilerinin üzerine bazı sorumluluklar düştüğünü belirten HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ‘PDK, bizi çok içten karşıladı. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Kendileri, Kürd partilerinin tarihi sorumluluğunun gayet farkında. Ulusal ittifak ve birlik çalışmalarının gelişimi için hazır oldukları mesajını bize illetiler’’ dedi.

‘Birlik olan yanlarımızı öne çıkarmalıyız’

Demirtaş, Kürdistan halkının, partilerin aralarındaki sorunları aşarak birlik kurma girişiminden umutlu olmaları gerektiğini söyleyerek, ‘Bu tarihi aşamada, kendi aramızdaki anlaşmazlıkları değil birlik olan yanlarımızı öne çıkarmalıyız’’ ifadelerini kullandı.

‘Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi partilerin ulusal birlik için çabaları sevindirici’ diyen Demirtaş, bu çabalarından ötürü partilere teşekkür etti.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 13634 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:12:07:53
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x