T-KDP: IŞİD ve Arkasındaki Karanlık ve İşgalci Güçleri Lanetliyoruz

Türkiye Kürdistan Demokrat Parti (T-KDP) yazılı olarak basına yaptığı ve bir kopyasını nerinaazad.com\'a gönderdiği bildiri ile IŞİD\'in Kobanê saldırısını kınayarak, \'Bu katliamı yapan barbar IŞİD terör örgütü ve arkasındaki karanlık ve işgalci güçleri lanetliyoruz\' dedi

27.06.2015, Cts - 16:09

T-KDP: IŞİD ve Arkasındaki Karanlık ve İşgalci Güçleri Lanetliyoruz
Haberi Paylaş
Kürdistan Komuoyuna başlığıyla elimize ulaşan metinde T-KDP şu ifadelere yer verdi:

İnsanlık dışı cani, barbar İŞİD örgütünün perşembe günü Kobanê ve çevre köylere yaptığı terör saldırısı ve yaptığı katliam sonucunda bugün itibariyle şehid düşen Kürt sivillerin sayısı 201 e ulaştı, ve yaralı sayısının da 249’a ulaştığı haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Kürt halkının, YPG savaşçılarının ve Pêşmerge güçlerinin el birliğiyle Kobanê’de IŞİD terör örgütüne karşı kazandığı zafer ve ardından Grê Spî’deki başarıları sonucu Kürt halkının Batı Kürdistan’daki kazanımlarına tahammül edemeyen düşmanlarını intikam duygusuyla harekete geçirmiştir. Kin, nefret ve intikam duygularıyla büyük çoğunluğu kadın ve çocukların olduğu Kürt sivilleri acımasızca katledilmiştir.

IŞİD terör örgütünün arkasındaki karanlık ve işgalci güçler, Kürt halkının Güney ve Batı Kürdistan’daki topraklarını özgürleştirme ve devletleşme yolunda ilerleyen Kürdistan halkını korkutmak, sindirmek ve engellemek amacıyla bu cani terör örgütünü taşeron bir güç olarak kullanmaktadırlar.

Kürt halkının düşmanları şunu iyi bilmelidir ki; Kürtler son 200 yıl boyunca özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinde sayısız katliama uğradılar ve büyük bedeller ödediler ama özgürlük mücadelelerinden asla vazgeçmediler ve asla vazgeçmeyecektir.

Kürt halkının meşru, özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi bugün dünya konjonktüründe elde ettiği kazanımlarla geri döndürülemeyecek bir aşamaya gelmiştir.

Batı Kürdistan’da PYD VE YPG güçleri de artık iyi anlamalıdır ki, tekçi anlayışla tek başlarına Kürt halkını ve topraklarını, cani IŞİD örgütü ve işgalci güçlere karşı koruyamadığı son Kobanê katliamıyla bir kez daha aşikâr olmuştur. Batı Kürdistan’da ki tüm Kürtler ulusal birliklerini aciliyetle gerçekleştirmelidir. PYD ve TEV-DEM bir an önce diğer Kürt parti ve örgütleriyle askeri güçlerini birleştirmeli, bir siyasi yönetim oluşturmalıdırlar.

Bu katliamı yapan barbar IŞİD terör örgütü ve arkasındaki karanlık ve işgalci güçleri lanetliyoruz.

Bu son Kobanê katliamında şehit düşen kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz .Kürt halkının başı sağolsun.

KÜRDİSTAN ŞEHİTLERİ ÖLÜMSÜZDÜR!

KAHROLSUN İŞGALCİ-BARBAR-FAŞİST GÜÇLER!

YAŞASIN BAĞIMSIZ KÜRDİSTAN!

PARTIYA DEMOKRATA KURDISTANÊ-TIRKIYA

(PDK-T)

Nerina Azad
Bu haber toplam: 2795 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:14:33:42
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x