TKDP ve KUDP Hareketi BİRLİK BEYANI

Kürdistan Ulusal Demokrat Parti Hareketi (PDNK) ile Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (TKDP) birleşme kararı aldı.

28.02.2015, Cts - 16:37

TKDP ve KUDP Hareketi BİRLİK BEYANI
Haberi Paylaş
Kürdistan Ulusal Demokrat Parti Hareketi (PDNK), 2012 yılında kuruluş çalışmalarına başlarken, Kürdistan Demokrat Partisi çizgisinde, demokratik legal meşru zeminde siyasal çalışmalarını yürütüyordu. Amaç , Kürdistan Demokrat Partisi ismiyle ve geleneksel tarihi çizgisinde legal bir parti kurmak ve 1965’te kurulan Türkiye Kürdistan Demokrat Partisinin (TKDP) tarihsel misyonuna sahip çıkmaktı. Aynı gelenekten gelen ve aynı siyasal çizgiyi savunan bir kısım arkadaşlarımızda 2014 yılının başında TKDP ismiyle bizden ayrı olarak bu partiyi yasal olarak kurdu. Bu nedenle PDNK hareketi TKDP’ye iltihak etmiyor. Tam aksine, zaten aynı düşünceyi ve siyasal çizgiyi benimseyen, Kürdistan Demokrat Partisi geleneğinden gelen ve mücadele eden iki ayrı yapının birleşmesidir.

Biz çok iyi biliyoruz ki Kürtler bir ulustur ve aslen Kürt halkının sorunu da ulusal bir sorundur. 21. Yüzyılda , 40 milyondan fazla bir nüfusa sahip Kürt halkı ortadoğuda hala hiçbir statüye sahip olmadan ve devletsiz yaşamaktadır. Eğer bir halkın özgürlüğünü istiyorsak, her şeyden önce onun birliğini aramalıyız. Kuzey Kürdistan’da ulusal hareketin zayıf düşmesinin en önemli nedenlerinden biride ulusal düşünen Kürtlerin parçalı yapılara sahip oluşudur.

Kuzey Kürdistan’daki siyasal çalışmalarımızda gezdiğimiz her ilde her bölgede, Kürdistan Demokrat Partisi tabanı ve ulusal düşünen Kürtler bizden bir olmayı talep ettiler ve KDP çizgisinde iki arı yapının birleşmesi gerektiğini söylediler. Zaten eğer kişisel çıkarlar olmazsa, aynı siyasal çizgide , aynı düşünceye sahip ve aynı gelenekten gelen iki ayrı yapıya ihtiyaç yoktur. Aynı siyasal çizgide iki ayrı partinin varlığı faydadan çok zarar getirir.

Bugün bizim için gurur duyucu bir şeydir, ki biz ulusal düşünen Kürtlerin talebini yere getiriyoruz ve bu birleşmemizi beyan ediyoruz. Eğer Kürdistan Demokrat Partisinin 50 yılında hala KDP ismiyle çalışma varsa ve mücadele ediliyorsa, Kürdistan’da güçlenip örgütlenmeye devam ediyorsa, Kürt ve Kürdistani temelde siyasal çizgisi ulusal olan bu partinin çizgisi doğru bir çizgidir. Kürdistan Demokrat Partisine ve tarihsel misyonuna gönül veren herkes için bu partiyi yeniden güçlendirmek ve Kürt halkının özgürlüğü ve bağımsızlığı için çalışmak ulusal bir görev olmalıdır.

Bu münasebetle, ulusal demokratik düşünen bütün yurtsever Kürtlere de bir çağrıda bulunuyoruz ve bu birliğin ulusal düşünen Kürtler için bir zemin olmasını umut ediyoruz. Kürt halkının özgürlüğünü isteyen ulusal demokratik düşünen bütün Kürtlerin beraber çalışması birleşmesi ve mücadele etmesi gerektiğine inanıyoruz. TKDP ulusal demokratik hattı güçlendirmek için her fedakarlığı yapmaya hazırdır.

Yaşasın Kürdistan Demokrat Partisi!

Yaşasın Kürt Halkı ve Kürdistan!

Nerina Azad
Bu haber toplam: 7857 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:08:30:33
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x