Trabzon'da Gergin 1 Mayıs!

Trabzon\'da 1 Mayıs etkinliğinde HDP\'liler ile bir grup arasında başlayan sözlü atışma gerginliğe yol açtı. \"Buradan çıkış yok\" sloganları atıldı, HDP\'nin afişleri yakıldı.

01.05.2015, Cum - 14:30

Trabzon'da Gergin 1 Mayıs!
Haberi Paylaş
Sivil toplum kuruluşları, bazı siyasi partiler, meslek kuruluşları mensupları ile üniversite öğrencilerinin bulunduğu kalabalık bir grup, 1 Mayış İşçi Bayramı kutlamaları için Cumhuriyet Caddesi’nde toplandı. Meydan Parkı’na kadar yürüyen kutlama kortejinde bir grup HDP’li de parti bayrakları ile yer aldı.

HDP’li grup, yürüyüş başlamadan önce halay çekip, sloganlar attı.HDP\'liler, Trabzon\'da 1 Mayıs’I kutlarken, bir grup kişi, ellerinde parti bayrakları ile yürüyen HDP\'li gruba tepki gösterdi. Türk bayrağı açan grup üyeleri, attıkları çeşitli sloganlarla tepkilerini dile getirdi.

Bayraklarını bırakıp yürümesi istenen HDP\'liler, polisin bu talebini kabul etmedi. Polis de, HDP\'lilere, güvenliklerini sağlayamayacağını bildirdi.

Yürüyüş devam ederken Cumhuriyet Caddesi ile Maraş Caddesi\'nin birleştiği Palet Kavşağı\'nda arbede yaşandı. HDP\'li grup, saldırılar üzerine Cumhuriyet Caddesi\'ne sığındı. Polis kordonu altına alınan HDP\'lilerin elindeki flama ve parti bayrakları sözkonusu grup tarafından alınarak yakıldı.

Bu sırada polis barikatını aşan bazı vatandaşlar, HDP’lilere saldırdı.Grup, HDP’lileri Cumhuriyet Caddesi\'nin sonuna kadar kovaladı, taşladı. HDP’lilere saldıran grup üyeleri polis araçlarının da camlarını kırdı.

Polis ekipleri, daha sonra HDP\'li grubu midibüs ve minibüslerle olay yerinden uzaklaştırdı.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 2188 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:11:28:07
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x