YNK'den Türkiye ve PKK’ye Ayrı Ayrı Kınama

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK), Türk savaş uçaklarının Kürdistan Bölgesi’nde yaptığı bombardımanın durdurulması için uluslararası toplumu hareket etmeye çağırırken, Kerkük - Yumurtalık Petrol Boru Hattı’na sabotajda bulunan PKK’yi de kınadı.

01.08.2015, Cts - 13:42

 YNK'den Türkiye ve PKK’ye Ayrı Ayrı Kınama
Haberi Paylaş

YNK\'ye yakın internet sayfalarında yayımlanan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kürdistan Bölgesi’nde sivillerin hayatını kaybetmesine yol açan bombardımanlar kınandığı belirtildi. YNK Politbüro Sözcüsü İmad Ahmed’in imzasını taşıyan açıklamada, bir an önce bombardımanın durudurulması istendi.

Açıklamada, “Halkın katledilmesine ve köylerin tahrip olmasına yol açan bombardımanın durması için uluslararası toplum ve insan hakları örgütlerinin harekete geçmesi” talep edildi. YNK, saldırılardan ötürü can ve mal kaybına uğrayanlara tazminat verilmesini de istedi.

YNK’den petrol boru hattı sabotajına kınama

Öte yandan, İmad Ahmed bugün basın mensuplarına yaptığı açıklamada, petrol boru hattına yönelik sabotaj nedeniyle PKK’yi kınadıklarını ifade etti. Milletin çıkarlarının gözönünde bulundurulması gerektiğini hatırlatan İmad Ahmed, “Bunun doğru bir adım olmadığını düşünüyoruz. Halkın geçim kaynağına saldırılar tekrarlanmamalı” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) bugün sabahın erken saatlerinde Kandil Dağın eteklerine yaptığı bombardımanda 9’u sivil 12 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi de ağır yaralandı. Petrol boru hattı, 29 Temmuz’da Şırnak\'ın Cizre ilçesinde patlatılmıştı. PKK’nin askeri kanadı Halk Savunma Güçleri (HPG), sonraki gün resmi internet sayfasında saldırıyı üstlenmişti.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 3697 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:02:10:46
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x