IŞİD’in hedefinde Euro 2016 mı var?

Alman İstihbarat şefi, Irak ve Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Euro 2016 Futbol şampiyonasını hedeflediğini söyledi.

28.05.2016, Cts - 09:56

IŞİD’in hedefinde Euro 2016 mı var?
Haberi Paylaş

Almanya’nın iç istihbarat kurumu şefi, halihazırda ellerinde saldırıların planlandığına dair somut bir bilgi olmasa da, Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının Euro 2106 Futbol turnuvasını hedeflediklerine dair çok ciddi bulgulara sahip olduklarını dile getirdi.

Reuters’ın , geçtiğimiz günlerde Fransız İstihbarat Başkanı’nın “IŞİD teröristlerinin Fransa’da büyük kalabalıkları hedef alan bombalı saldırı hazırlıklarını artırdıkları” söylemini değerlendiren Almanya Anayasayı Koruma Federal Ofisi Başkanı Hans-Georg Maassen’ın yorumlarına dayandırdığı haberinde bu olasılığın ciddi bir şekilde değerlendirildiğine vurguda bulunuldu.

Rheinische Post gazetesine bir söyleşi veren Maassen Avrupa Şampiyonasının IŞİD’in hedefinde olduğunun farkında olduklarını vurguladı ancak saldırıların planlandığına dair somut bir delile sahip olmadıklarını, sadece çok sayıda duyum ve yüksek sayıda göstergelerin bulunduğunu dile getirdi.

Maassen, elde edilen kanıtlanmamış istihbarat çalışmalarına göre IŞİD, El Kaide ve El Nusra Cephesinin Batılı hedeflere yönelik saldırıları sürdürmek istediklerini dile getirdi.

Fransa: IŞİD büyük saldırılar planlıyor

Fransa’nın iç istihbarat şefi Patrick Calvar, 10 Mayıs’ta Parlamento savunma komitesine yaptığı ayrıntılı bir açıklamada, IŞİD terör örgütünün maksimum panik havası yaratmak için büyük kalabalıkların bir araya geleceği yerlere patlayıcı madde koymak suretiyle saldırılar planladığını dile getirmişti.

Fransa’nın açık bir şekilde IŞİD’in en büyük hedeflerinden biri olduğunu ve yeni saldırılar planladığını dile getiren Calvar, Suriye ve Irak’ta 645 Fransız vatandaşı veya sakininin bulunduğunu bunların 400’ünün savaş pozisyonunda olduğunu dile getirdi.

IŞİD teröristleri geçtiğimiz yıl Paris’teki cafeler, barlar, bir futbol stadı ve bir müzikhol civarında gerçekleştirdikleri saldırılarda 130 sivili katletmişlerdi.

10 Haziran’da başlayacak Euro 2016 turnuvasına ev sahipliği yapacak Fransa’da karşılaşmalar ülkenin 10 farklı stadyumunda oynanacak.

Euro 2016 karşılaşmasına katılan 24 takımın aralarında oynayacakları 51 karşılaşmayı yaklaşık 2,5 milyon seyircinin izlemesi beklenirken, çok sayıda kalabalık seyirci kitlesinin de büyük şehirlerde kurulacak dev ekranlarda karşılaşmayı takip edecekler.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 3151 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:20:33:57
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x